Bohatí pláčou

Poznámka: Nejbohatší lidé světa, kterých je asi pět set, chudnou. V roce 2018 přišli o 511 miliard dolarů.

Odpověď: Jde o to, že musí pochopit, že nemají možnost bránit progresu lidí. Čím více jsou lidem zpřístupněny nové hračky pro vzájemnou komunikaci, pro jejich uspokojení, veškeré informace a další věci, tím více se stávají vybíravými a náročnými.

Lidi už nezajímá ani Facebook v té podobě, v jaké je. Už se prostě nemohou dívat na reklamy. Jsou tím tak nasyceni, že se to již nedá podsunout ani dětem.

To znamená, že vše, na čem bohatí vydělávali během posledních 20 let, začíná stále méně a méně fungovat. I přes veškerou jejich důmyslnost se to děje. Mobilní telefony a ostatní vymoženosti – to všechno odumírá. Období egoistického naplnění se bude muset samo zhroutit.

Člověk se přece vyvíjí. Proto vidím, že velmi rychle přijde čas, kdy dolary, které nahromadili, nebudou mít žádnou hodnotu, a nebude ani příležitost na tom vydělat.

Myslím, že lidé budou převážně usilovat o větší jednoduchost. Zatouží sedět na trávě, trochu se napít a posvačit. Poslouchat normální hudbu, cvrlikání ptáků a smích dětí pobíhajících kolem. Zatouží po něčem, co je velmi blízké a příjemné srdci, a nebudou si chtít zatěžovat hlavu, mozek, duši či smysly něčím umělým.

Doufám, že to tak bude.

Z televizního programu „Zprávy s Michaelem Laitmanem“, 25. 12. 2018

[#240175]

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: