Prospěch z fyzického trestání dětí

Poznámka: Nedávno byly publikovány výsledky výzkumu dětí a rodičů, který byl prováděn v průběhu padesáti let. Během výzkumu bylo vyslechnuto 160 tisíc příběhů dětí.

Ukázalo se, že pokud rodiče děti tělesně trestají, pak se u dětí objevují problémy s duševním zdravím, stávají se agresivními a zaostávají jejich mentální schopnosti.

V článku je zdůrazněno, že dnes na světě existuje 80 % rodičů, kteří ať tak či onak každopádně tělesně trestají své děti.

Odpověď: Jde o to, že je především nutné vychovávat rodiče. Nejlepší metodou je metoda příkladem! Jedinou správnou výchovou je pouze příklad staršího vůči mladšímu. K tomu nás pobízí i věda kabala.

Studie zkoumá otázku „rodičů a dětí“, ale ve skutečnosti je jejím nejdůležitějším závěrem zdůraznění důležitosti výchovy rodičů. A samozřejmě je třeba začít hned od narození.

Rodiče by měli vědět, že musí být dítěti příkladem. Měli by pro dítě vytvořit takovou atmosféru, která ho bude formovat.
Je zapotřebí studovat povahu člověka: psychologii chlapce, psychologii dívky, psychologii muže, psychologii ženy, psychologii rodiny, psychologii společnosti. To všechno je obrovský znalostní systém, který mnohým z nás chybí!

Být rodičem je celá věda. Kdo z nás, mužů, má nějaké vzdělání, výchovu, znalost psychologie ženy? Nikdo. Dívali jsme se na ni jen jako na objekt svého potěšení. A to je strašné!

V průběhu mnohých let, dokonce když jsem již studoval kabalu, jsem cítil, jak silně ve mně žijí divoké, pradávné, naprosto přirozené zvířecí pohnutky a postoje vůči ostatním, které bych nepřijal, kdyby mé okolí kolem mne vytvořilo výchovu podle metodiky kabaly.

Proto musí každý rodič dostat odpovídající výchovu, a pak se z člověka stane člověk, a ne malé divoké zvíře.

Z televizního programu „Novinky s Michaelem Laitmanem“, 28. 4. 2016 Originální článek zde

[182834]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: