Svět dospěl za vrchol technologického rozvoje

Lidské tělo se nezdokonalilo společně s technickým pokrokem, zůstalo naprosto stejné. Proto má cenu udržovat jeho spojení s přírodou, kterou opravdu potřebuje.

Z toho důvodu je patrný návrat ke starým, jako by už dávno zapomenutým věcem, které se dnes opět stávají užitečnými: dřevo, sklo, přírodní kůže, kožešina, přírodní tkaniny.

Dokonce přicházejí do módy i starožitné lustry, jako před sto lety. Cítíme, že všechny staré věci byly přirozené a nám bližší, a všechno moderní spotřební zboží je natolik nezajímavé a bez tváře, že v nás neprobouzí žádné pocity.

Svět dospěl za vrchol technologického vývoje a uvědomil si, že by pro člověka mělo být životní prostředí vhodné, ergonomické. Ergonomie je věda, jak učinit zařízení pohodlné pro lidské tělo.

Není možné používat stůl dva metry vysoký nebo židle jako pro Gullivera – všechno musí být přizpůsobeno mé výšce. Kniha by měla být taková, aby se v ní dobře listovalo, pero akorát do ruky, boty přesně na nohu.

Ať bychom jakkoli fantazírovali a snažili se udělat něco originálního, stejně se nakonec vracíme k formě, která je pro lidské tělo nejvhodnější a nejpohodlnější.

V daném případě se člověk nachází v centru tvorby a my pro člověka musíme vše přizpůsobit. Proto je náš technický vývoj limitován. Pro každého nepotřebujeme letadlo – ale potřebujeme dům s krásnou zahradou, jezero, někdo potřebuje malou loď, někdo potřebuje blízko domu les.

Zatoužíme se vrátit k takovému způsobu života, který vyhovuje našemu tělu na živočišné úrovni.

Bez ohledu na to, kolik je napsáno sci-fi románů o kosmickém cestování, člověk se nebude chtít vypravit k dalekým hvězdám, nýbrž zatouží, aby bylo kolem jeho domu prostředí, které poskytuje odpočinek jeho duši. To také dnes vidíme v podobě touhy se vrátit zpět k přírodě.

Je to cítit ve všem. Není náhodou, že se na trhu objevuje tolik organických produktů, na kterých je speciálně vyznačeno, že jsou vyrobeny bez chemických přísad.

Již dnes takové výrobky lidi přitahují. Myslím si, že se takto postupně vrátíme ve všem v takové míře, že se znovu objeví pravý chléb, přírodní maso – vše naturální.

Tvrdí se, že není možné vyrábět přírodní produkty v potřebném množství. Myslím si však, že lidstvo najde způsob, jak to udělat, a bude vyrábět produkty bez antibiotik a ostatní chemie.

[# 162242]
https://www.laitman.ru/crisis/162242.html

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: