Máme-li budoucnost?

Otázka: Říká se, že země je naštvaná na lidstvo. V létě bylo nesnesitelné horko. Vědci provedli studii a zjistili, že zvýšení teploty o jeden stupeň vede k nárůstu počtu sebevražd o 1%.

Jak se stavíte k názoru, že příroda stále více a více tlačí na lidstvo?

Odpověď: Faktem je, že příroda je rezerva pevnosti. To znamená, že odolává a postupně vstřebává, když překročíme nějakou její bariéru, nějakou hranici, kterou ani neznáme a nevíme, v čem spočívá, začne vracet.

Působíme na přírodu svými myšlenkami a navíc svými činy a dalšími různými vlivy. A náhle vidíme – něco děje se Zeměkoulí.

Otázka: K čemu to může vést?

Odpověď: Možná nás čeká strašná zima, silný mráz. A to není teplo, je to mnohem horší, protože když je vše pod ledem, zmrzne veškerý život. Pokud náhle zasáhne jižní Evropu, Afriku a podobně chlad minus 30 stupňů až minus 40 stupňů pak to bude katastrofa.

Otázka: A co dělat?

Odpověď: Záchrana je – v lidskosti. Musíme se vrátit k normální interakci mezi námi a mezi námi a přírodou. Nemůžeme pokračovat ve znečišťování moře a země a dělat vše, co se nám zlíbí, jinak lidstvo nebude mít budoucnost. Ale lidem je to jedno.

Pak nás bude příroda ubíjet nejen teplotními skoky, Objeví se vážné problémy: záplavy, sopečné výbuchy, zemětřesení.

Lidstvo musí pochopit vzorec rovnováhy života na zemi. Je zajímavé, že do jaké míry budou lidé naslouchat kabalistům – do té míry přijdou k rovnováze s přírodou. A to je možné jen díky dobrým vztahům mezi lidmi.

Když se lidé vzájemně spojí, pak bude snazší vysvětlit, co dělat.

Z lekce televizního programu „Novinky s Michaelem Laitmanem“ 8. 7. 2018
Originální článek zde.
[# 238342]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: