Jak hovořit srdcem

Poznámka: Ženské srdce bije trochu rychleji než mužské: u mužů je 70 úderů a ženy mají 78. Nicméně, vědci tvrdí, že když páry žijí spolu a jsou si blízcí, jejich srdeční rytmy a dýchání se stávají shodnými.

A dokonce, jestli spolu lidé nadšeně něco dělají, jejich srdce se navzájem sladí.

Odpověď: To je vzájemný vliv lidí na sebe. Vstoupí do souznění dokonce i tehdy, když pracují ve stejném kolektivu a nejsou mezi nimi žádné úzké vazby či společné záliby. Každopádně, jedna práce – jedna atmosféra.

Vliv člověka na okolní prostředí a na lidi v něm je mnohostranný. Vidíme, že lidé žijící v nějaké zemi získávají společnou mentalitu, pokud tam žijí dlouho, pak i rysy těch, kteří tuto zemi obývají. A nezávisí to na lidech, ale na samotné zemi, kde se tito lidé nacházejí.

Otázka: A jak je to v kabale?

Odpověď: V kabale to je zcela jiný příběh. Faktem je, že když se zabýváme kabalou, nekomunikujeme na pozemské úrovni, kdy obýváme stejnou zemi, dýcháme stejný vzduch a působí na nás, řekněme, stejné radioaktivní zatížení nebo jiné parametry, o kterých ani nevíme.

Jsme vášnivě zaujati společným cílem a v něm se vidíme. Kromě toho se v tomto společném díle můžeme vidět jen tehdy, když se necháme rozpustit ve svých přátelích.

Proto zde vzniká takové sjednocení a vzájemné pronikání, které není v jiné formě lidské součinnosti. V kabale si nejste podobni jeden druhému, vytváříte společný systém, ve kterém jste vy – tvořící součást, a jeden bez druhého nemůže existovat, protože všechno zde je dle vyššího pořádku.

Z televizního programu „Novinky s Michaelem Laitmanem“, 02.10.2018
Originální článek zde.
[# 235655]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed