Proč má naše strava tak špatnou kvalitu?

Otázka: Proč má strava, kterou jíme, tak špatnou kvalitu?

Odpověď: Naše strava nemůže mít dobrou přirozenou jakost, protože se snažíme nakrmit celý svět, miliardy lidí.
V důsledku toho jsme nuceni vyvinout nejrozmanitější druhy genetických forem, aby se naše strava rychle nezkazila a aby se i přes odtržení od přírody její chuť blížila přírodní. A proto většina naší stravy obsahuje různé genetické doplňky, veškerá její chuť i vůně jsou umělé.

Jako důsledek toho také vidíme zrychlený růst nové generace. Proč roste tak rychle, má různé druhy odchylek a tolik se liší od předchozí? Protože jíme stravu s četnými genetickými přídavky a změnami.

Na druhou stranu však bohužel nemáme žádné jiné východisko. Abychom nakrmili miliardy, poskytli miliardám lidí potraviny v nezkažené formě a aby stačily pro všechny, musíme jednat tímto způsobem.

Nemáme jiné východisko, dokud lidstvo nezmění svůj přístup k životu, abychom se více starali o sebe, o své hodnoty, o hodnoty našich životů a přestali sledovat jediný cíl – jak co nejvíce na všem vydělat. Teprve potom můžeme ukončit účast genetiky v přípravě naší stravy.

Právě transformace společenského vědomí z egoismu na společné blaho člověka povede také ke změnám v oblasti přípravy chutných a zdravých potravin. Jako obvykle je kořenem celého problému egoismus i na této úrovni v oblasti stravy, kterou jíme, nebo v tom, že jsme tlačeni reklamou ke zcela nezdravým produktům, které jsou opravdu škodlivé a jedovaté. Pro někoho je to však výhodné.

Kulatý stůl nezávislých stanovisek. Berlín 09/09/2006
Originální článek zde.
[# 236123]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: