Kultura 21. století: psi místo dětí

Poznámka: V Americe byl vytvořen precedens: společnosti dávají lidem týdenní dovolenou na nákup potomstva – pejska, aby si na něho zvykli, postarali se a sžili se.

Kočárky pro domácí mazlíčky, pohádky pro domácí mazlíčky, psí terapie, psí aromaterapie, dog jóga, psí kostel, šest nejlepších bazénů pro psy si v tomto roce můžete koupit.

Vědci tvrdí, že v USA to už není jen psí kultura, ale celou kulturou jsou psi.

Odpověď: Psí kultura – to zní dobře!

Poznámka: Jedná se o třídu „střední plus“, která si to může dovolit.

Obvykle jde žena po porodu dítěte za dva týdny do práce, své dítě přenechá pečovatelce, nebo ho dá do jeslí apod. A chodí do práce. Dochází k tomu, že děti budou nahrazeny psy.

Odpověď: Ano. Ale na druhou stranu, lidstvo neztrácí touhu pečovat o někoho. Pamatujete si na hračku zvanou tamagoči? Musel jsem ho krmit, a kdo ví co ještě.

Musíme pochopit, že člověku je vlastní být vázán. Je stále nevědomky vázán – ke svému bytu, k vůni, ke všemu! Vidím v tom ohromný, vnitřní, zatím nepoznaný stesk po komunikaci mezi lidmi, který, bohužel, se neprojevuje normálním způsobem.

A tak vyměníme lidi za zvířata. V zásadě jsme nezašli tak daleko. V případě psa v něm cítím svého kamaráda, pes ve mně cítí kamaráda a pána. Vzájemně jsme si oddáni.

Víme, že lidé, kteří mají domácí zvířátka, s nimi prakticky jedí ze stejného talíře. Necítí žádný rozdíl mezi sebou, protože tento kontakt nastává na úrovni zvířat. Vztah se zvířetem nepotřebuje nějaké velké úsilí, úspěchy a nejsou zde větší neshody. Lidé se snižují na úroveň zvířete, vždyť – já k němu a on ke mně – a je nám dobře.

Doufejme, že toto období uplyne – určitě uplyne, protože lidstvo se vyvíjí a my stejně musíme docílit vzájemného vztahu mezi námi. A vztahy se zvířaty postupně zmizí. Jako každá jiná část evoluce a pohyb směrem k nižšímu – ve výsledku odezní. Nebudeme mít zájem o kočky, psy, papoušky, křečky atd.

Otázka: Budeme mít touhu směřovat k sobě navzájem? Projeví se to? Otevřeme to?

Odpověď: Zjistíme, že nám chybí spojení. Telefony, virtuální vztahy, psi, opuštěné byty, osamělé lavice v parcích atd. – to vše zmizí, protože se měníme, ať to chceme, nebo nechceme. Nechte čas, ať dělá své.

Z TV programu „Aktuality s Michaelem Laitmanem“ dne 27. 8. 2018
Originální článek zde.
[# 234036]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: