Štěstí bez konce

Otázka: Co je špatné na tom, že egoismus nás tlačí k neustálému rozvoji? Je to přirozené.

Odpověď: Ano, je to přirozené. Ale egoismus nám nedovoluje užívat si života a vybudovat normální přítomnost a budoucnost.

Poznámka: Ale část lidí, kteří využívají jiné, mají potěšení…

Odpověď: Ne, to není potěšení. To je nenormální stav, protože v tomto případě budeš jen přemýšlet o tom, jak být výše než ostatní.

Pokud se podíváte na jakéhokoliv člověka na světě, není šťastný. Dokonce milionáři a velmi slavní lidé nejsou ani zdaleka šťastni. Zároveň největší neštěstí, kromě problémů v tomto životě, od kterých neustále utíkáme, je v tom, že naše existence je cesta k smrti. A tak celý předchozí život je v zásadě nesmyslný.

Otázka: Milionáři jsou nešťastní. A kabalisté jsou šťastní a neutíkají před smrtí?

Odpověď: Kabalisté mají zcela odlišnou osu hodnot. Jejich smysl života spočívá v odhalení Stvořitele a k patřičnosti k této věčné a dokonalé vlastnosti. Právě k tomu kabalisté směřují a toto úsilí prakticky nemá konec. Ale v každém okamžiku dostává kabalista nevysvětlitelné a nevýslovné stavy dokonalosti.

Otázka: Chcete říct, že jde po této cestě a je již šťastný?

Odpověď: Ano, není konec. Jsi prostě šťastný. Samozřejmě, můžeme říct: „Zastav se, ta chvíle je překrásná!“ Ale v zásadě, v každém okamžiku své minulosti, svého vývoje, jsi stále v kontaktu s věčnou a dokonalou silou.

Toto je zcela jiné vnímání, které plně mění filozofii člověka. Člověk již nečiní ze strachu, z nedostatku nebo z nutnosti něčeho rychle dosáhnout, ale ze stavu naplnění, dokonalosti.

Z lekce v jazyce ruském 3. 6. 2018

Originální článek zde.
[# 233155]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: