Lehká cesta či těžká, jiná není!

Otázka: Proč kabalisté tuto cestu nazývají lehkou? Mně se to tak nejeví.

Odpověď: Nevím, zda je těžká či lehká, jen vidím tuto cestu před sebou a vím, že není kam utéct. Je to moje jediná cesta.

A současně mohu pracovat, mít děti, starat se o rodinu, dělat cokoli – to vše jako další zátěž, těžké pytle, které jsou naložené na mého osla. Přijímám je, protože nemám na výběr – kabalisté říkají, že si musím uspořádat svůj život.

Ale přesto, i s touto zátěží, musím jít za svým cílem. Dívám se jen dopředu, jako osel, kterému zakryli oči, aby ho nerozptylovalo, co se děje po stranách. Čím více se spojuji se skupinou, tím více se moje cesta stává jasnější, vidím, že jsem nasměrován na tento cíl a jen na něj. Nemá smysl rozptylovat se tím, co je po stranách a vracet se opět na tuto cestu, vždyť jen tím brzdím sám sebe.

Začni vynakládat úsilí a uvidíš na příkladu přátel a také díky vlivu světla, které na tebe působí, jak se správně pozdvihovat. Můžeš to vidět na příkladu úplných začátečníků i veteránů. Stvořitel ti otevře oči a uvidíš všechny formy, které jsou pro tebe nutné.

Skupina, to je tvoje představa, není to její pravá forma. Věř mi, zde je skupina, která je sjednocena a směřuje k cíli s nekonečnou silou. Ale „každý soudí v míře své vlastní zkaženosti“. Proto, když se budeš snažit, uvidíš vše, co potřebuješ a získáš pomoc shodně se svým úsilím.

Nemysli si, že přátelé jsou malí – vše dostaneš z této skupiny. Jednoduše ji nevidíš ve své pravé podobě. Snaž se být uprostřed skupiny a podle toho, jak moc do ní vejdeš a ztratíš se v ní – tak se pozdvihneš. Láska k přátelům kompenzuje všechny nedostatky.

Poznámka: Není možné pochopit, co je napsáno v knihách, dokud to sám nepocítíš! Ale v tom, co nyní hovoříte, není nic, co by nebylo možné pochopit a realizovat!

Odpověď: Ano! Stačí se jen připojit. V našem stavu není jiná forma praktické práce, než je sjednocení. A kvůli tomuto sjednocení jsi povinen přijmout všechny podmínky, které jsou ti dány. Pokud souhlasíš, prosím, cesta je před tebou.

Nechceš se sjednotit – máš volbu, dělej si, co chceš! Jen ve vztahu k těmto podmínkám se člověk prověřuje. Je to jediná svoboda volby, která je člověku dána. Možná to bude trvat 10-20 let než pochopíš. Tak bude 20 let, co naděláš, člověk je povinen tyto podmínky pochopit a realizovat. Když to nestihneš, vrátíš se opět na tuto zemi a budeš pokračovat: cyklus po cyklu, protože jsme v procesu nápravy.

Originální článek zde.
[#132932]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: