Máme ochranu Shora? Část 5.

Otázka: Před dvěma lety se mi přihodila taková událost. Procházeli jsme se v sobotu s manželkou a dvěma dětmi po ulici, kde nejezdila žádná auta, a všechno kolem bylo velmi poklidné a tiché. Přiblížili jsme se k přechodu pro chodce a klidně jsme jej přešli, protože kolem nebyla živá duše.

A najednou vidíme, že se náš syn na přechodu trochu zdržel, a právě v tom okamžiku se objevilo auto, které se hnalo překotným, závodním tempem, narazilo do chlapce a srazilo ho z kola na silnici.

Není jasné, odkud se objevilo, protože kolem nebyla žádná auta. A jak mohl řidič srazit chlapce, vždyť celou cestu před sebou dobře viděl? Ukázalo se, že se zapovídal s cestujícími. Celá událost skončila šťastně a mému synovi se téměř nic nestalo.

Bylo to jako ve filmu! Je neuvěřitelné, jak se to mohlo stát, a že to skončilo téměř bez újmy, protože riziko bylo fatální. Existuje v této situaci osobní ochrana Shora, nebo ne?

Odpověď: Neexistuje žádná osobní ochrana. Osobní vedení se zaměřuje pouze na to, aby přivedlo člověka k vědomému začlenění do systému přírody. A všechno ostatní probíhá v souladu s tím, co potřebuje systém k postupu směrem k odhalení síly, která v něm působí. Pokud k takové události došlo, muselo se to stát v jednom prvku systému.

„Osobní řízení“ znamená, že jeden z prvků vyčnívá z celého systému svými osobními vnitřními vlastnostmi a předběhl všechny ostatní části ve svém vývoji. Takový vývoj jej vyzdvihl na jinou úroveň ve srovnání s jeho generací, protože se musí pozvednout a plnit nějakou zvláštní misi.

Ale v případě chlapce s autem se o osobní řízení nejedná. Existuje systém, jenž měl povinnost se postarat, aby všechny tyto události proběhly způsobem, který by poskytl určité znalosti a pocity dítěti, celé rodině i řidiči.

Museli jste vstoupit mezi sebou navzájem ve spojení, možná jenom na tento okamžik, a pak se rozdělit a pokračovat dále. Ale ať by se stalo cokoli, stane se to jen proto, aby nás to posunulo k pochopení hybné síly systému. Neexistuje nic, k čemu by docházelo vně tohoto programu a cíle.

Zvláštní ochrana Shora je určena pouze vybraným lidem, kteří dosáhli zvláštního, individuálního rozvoje v souladu s vyšší silou. Zdá se, že vystupují ze všeobecné masy a začínají rozvíjet své pocity a porozumění, pracují v systému individuálně a berou na sebe funkce vyšší síly. A pak se zvláštním způsobem zapojují do systému a spadají pod osobní vedení.

Ale to je proto, že se pozvedli nad všeobecné řízení. Už k němu nepatří, chtějí jednat podle osobního vedení. Mají zvláštní poslání a jsou to mimořádní lidé. Stejně jako je několik lidí, kteří jsou v čele vlády a rozhodují za celou zemi. Ačkoli se nám v běžném životě zdá, že vláda něco rozhoduje, ve skutečnosti je úplně v rukou vyššího řízení.

Obecné řízení znamená, že se vše v tomto světě děje podle pokynů vyššího systému. A osobní řízení je, když člověk začíná rozvíjet své vlastní povědomí, poznává tento systém a bere do svých rukou řízení nad ním. Pouze on spadá pod osobní řízení, vždyť na sebe přijímá dodatečné činnosti, jež může vykonávat, a ty si bere od vyšší síly.

Konkrétně se to týká vnitřního vývoje člověka, nikoli vnějších událostí, které se vyskytují v našich životech. Pouze v tom spočívá svoboda volby člověka: vzít řídící kormidlo do vlastních rukou.

Z 818. besedy o novém životě, 26. 1. 2017
Originální článek zde[# 204745]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: