Máme ochranu Shora? Část 1.

Otázka: Někdy mají dokonce i ateisté pocit, že je jakoby ochraňuje síla Shora, která jim pomáhá bez úhony vyváznout z nejnebezpečnějších situací.

Avšak občas přicházejí tak těžké okolnosti, že se zdá, jako by na nás Nahoře zapomněli, nebo jako by nikdy neexistovala žádná vyšší síla, která by nás chránila.

Současný člověk v ochranu Shora věří stále méně. Opravdu existuje?

Odpověď: Nemáme jen ochranu Shora, ale obecně jsme v tomto světě jako zárodek v lůně matky – v systému, který nás poutá ve všech parametrech a neponechává nám žádnou míru svobody.

Systém nám neumožňuje učinit ani jeden svobodný pohyb: ani fyzický, ani duchovní, ani mentální, ani ze srdce. Všechno je spojeno do pevného systému železnými vazbami a není vůbec možné dokonce ani pomyslet na nějakou svobodu v jakémkoliv smyslu.

Tato síla, která nás spojuje tisíci spoji, je před námi skryta, a proto se nám zdá, že jsme svobodní a můžeme nezávisle dělat vše, co chceme. Naše budoucnost, naše činy a reakce společného systému na ně – to vše je pokryto temnotou nevědomosti.

Proč to příroda před námi skrývá? Abychom sami odhalili systém, v němž se nacházíme, abychom se ho naučili, pocítili a pochopili do té míry, že se staneme jeho nedílnou integrální součástí a budeme s ním v jednom vědomí, přání, pociťování. V tom také spočívá osud člověka a cíl jeho existence na tomto světě.

Pokračování následuje…

Z 818. besedy o novém životě, 26. 1. 2017
Originální článek zde. [# 204569]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: