Etapy probuzení bodu v srdci, č. 11 – Když láska přikrývá nenávist

Otázka: Je bod v srdci katalyzátor, který mi umožňuje provádět jakousi duchovní chemickou reakci, v jejímž důsledku získá můj egoismus nějaké dodatečné vlastnosti?

Odpověď: Ne. Váš egoismus zůstane vaším egoismem. S tím nemůžete nic dělat. Je to levá linie. A my kráčíme také po pravé linii a rozvíjíme ji. Obě linie se navzájem vyvažují a objevuje se střední linie, jež je naším cílem.

Levá linie je nenávist, pravá je láska. Jedna bez druhé neexistuje.

Otázka:Jak mohou společně existovat dva různé stavy: láska a nenávist?

Odpověď: To je velmi obtížné vysvětlit. Jeden stav musí překrývat druhý. V našem stavu je nemožné pochopit, jak člověk může milovat člověka navzdory jeho nedostatkům. Jako matka – dítě. Můžeš s ní neustále hovořit o jeho nedostatcích a ona buď nebude chtít poslouchat, nebo tě vyslechne, ale stejně ho bude stále milovat.

A když ho miluje, pak se jeho nedostatky v jejích očích mění na ctnosti. Matky milují právě rošťáky více než poslušné děti.

Člověk musí dosáhnout stavu, kdy si uvědomí, že to, co vidí v druhých, je jeho vlastní odraz. Vždyť v podstatě přenášíme své negativní vlastnosti na druhé, a proto se nám zdají být tak odpudiví.

Ale když člověk začíná jiné lidi milovat, začne mu být jasné, že v nich vidí sám sebe, a proto všechny jejich údajně negativní vlastnosti přenáší na sebe. A sami lidé se pro něho stávají vyšší silou. A skutečně v nich nic jiného než ideální vyšší síla není.

Z televizního programu „Poslední generace“, 14. srpna 2017

[# 217809] Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: