Hackerský kongres

V novinkách (Deutsche Welle): Počítačový klub Chaos (CCC) je jedním z předních hackerských setkání a veletrhů a jeho výroční valná hromada v Lipsku byla tento týden oslavou digitálního umění a technologických senzací.

Co dělají zarytí počítačoví hackeři a technologičtí podivíni, když se shromáždí ve velkém počtu? Zjistit to můžete právě nyní v Lipsku. Je to proto, že zde CCC pořádá 34. výroční schůzku od 27. do 30. prosince, pod názvem „Dělej něco“.

Očekává se, že se této již vyprodané události zúčastní okolo 15 000 lidí, což je o 3000 lidí více než minulý rok. Pro německé nadšené hackery a počítačové blázny je to největší a nejlepší festival roku.

CCC se zabývá svobodou informací, digitální technologií, experimentováním a digitálním uměním, kulturou a politikou.

Otázka: Není pro společnost škodlivé, pokud má přístup ke všem obecným údajům o každé osobě? Komu dovolit takový přístup?

Odpověď: To je problém. Pokud by byla společnost napravená, pak by mohly být všechny informace přístupné a otevřené a všechno by bylo správně přijato, pochopeno a stráveno. Jako v masovém mlýnku a my bychom měli „pěknou kotletu“.

Nicméně, když společnost a různé země, regulační organizace, jejich právníci, soudy a jim podobní čekají pouze na to, aby všechno rozdrtili a zformovali pro jejich vlastní prospěch, nemyslím si, že by měl být přístup otevřený. Myslím si, že v takovém případě by se internet proměnil ve stoku.

Když otevřeme internet a vpustíme dovnitř všechno, pak se stane to, co se stalo s našimi oceány. Když nad nimi poletíte, uvidíte hory odpadků uprostřed oceánů. Internet je také oceán. Také může obsahovat opravdu všechno, ale nakonec, i když je nekonečný a bez hranic, hory odpadu se v něm budou kumulovat a to bude mít efekt na zpomalení oběhu informací, vytváření spamu atd.
Proto nejsem nakloněn absolutní svobodě, ale rozumné svobodě. Musíme jednat s každým jako s dítětem – dovolit pouze to, co je prospěšné pro jeho vývoj. Pokud dovolíme dítěti absolutně všechno, můžeme mu tím ublížit. Stejné je to i zde.

Lidstvo je jako iracionální děti, vyžadující vzdělání. Současně můžeme dovolit na internetu cokoliv, v rozsahu vzdělání, které lidstvo obdrží. Avšak pouze na základě úrovně vzdělání tak, aby jednotlivec vytáhl z internetu pouze to, co je pro něj i pro společnost aktuálně přínosné.

[221670]
From KabTV’s “News with Michael Laitman,” 1/7/18
Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: