Štíhlá postava: Krása nebo poškozování zdraví?

Otázka: Jaké jsou duchovní kořeny všeobecné propagandy a touhy žen mít štíhlou postavu? Proč někteří lidé mohou tohoto cíle dosáhnout relativně snadno a jiní s velkými obtížemi?

Odpověď: To je ženský egoismus, který tímto způsobem živí sám sebe. Proto byla touha být štíhlý pozvednuta na zvláštní úroveň. Navíc, kosmetický a farmaceutický průmysl, kadeřníci a vše ostatní to podporují.

Můj známý má velký salon krásy. Řekl mi, jak se v tomto odvětví nesmírně bojuje o klienty a jak obrovské množství peněz je do toho investováno!

Poznámka: Kdysi byl obraz zdravého člověka úplně jiný od toho dnešního.

Můj komentář: Ano. Jestliže dříve byly za ideální míry považována čísla 90-60-90 centimetrů, nyní je to mnohem méně a nemá to nic co dělat se zdravím. Všechny tyto postoje jsou neudržitelné. Nakonec poškozují zdraví. Žena i muž by měli mít normální postavu.

Doufám, že začneme hodnotit lidi podle jejich sociálního začlenění a podle toho, jak moc je komunikace s nimi nám blízká a příjemná. A jestli jeden z nich má o 10 kilo více, nebude nás to odpuzovat. Budeme přitahováni vnitřními vlastnostmi člověka.

Samozřejmě, že člověk by se měl o sebe starat, ale nikoli způsobem, který by se měl podřídit nějakým vymyšleným, naprosto zbytečným měřítkům.

[218245] From the Kabbalah Lesson in Russian 8/20/17 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: