Co nám chybí pro vystoupení?

Otázka: Co chybí skupině, aby vystoupila z Egypta (z egoistického otroctví)?

Odpověď: Nemáme dostatek vzájemné starostlivosti jednoho o druhého – pocit, že nevystoupíme, dokud to neučiníme všichni společně.

Vzpomínáte si, za jakých podmínek Faraón souhlasil, aby byl propuštěn Mojžíš: nejdříve rozhodl, aby odešel on a několik dalších lidí. Pak souhlasil s odchodem jednoho kmene Izraele. Proto řekl, nechť odejdou jenom muži, ať opustí ženy a děti. Ale Mojžíš s takovým řešením nesouhlasil. Pak jim Faraón řekl, aby odešli, ale bez dobytka. A Mojžíš s tím také nesouhlasil.

Takto se přeli, dokud nevyvedli z Egypta všechno své, a dokonce si ještě vzali to, co patřilo Egypťanům. Procházíme celým procesem, dokud nebudeme připraveni k odchodu z Egypta.

Nejdůležitější věc, která nám pro vystoupení chybí, je vzájemná starostlivost, protože pokud všichni nebudeme mít starost o sebe navzájem, nevystoupíme. Každý se musí postarat o všechny, a na mojí touze záleží, nakolik budou starostliví. Svým srdcem zapaluji srdce všech ostatních. Musíme mít starost o to, abychom se pozvedli všichni, každý nad vlastním egoismem a spojili se nad ním svými body v srdci. Ať má každý z nás ohromné přání, jinak vyvrtá díru do paluby naší společné lodi.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: