Proč se zhoršuje život?

Vědci na univerzitách v Berkeley a Bar-Ilan se otázali více než tisíce respondentů a zjistili, že kořenem všech lidských trápení jsou ženy.

Ukázalo se, že manželky, sestry a dcery jsou hlavními viníky komplikací každodenního života. Jedná se o schopnost „udělat z mouchy slona“, což podle názoru respondentů ženy umí dokonale.

Opravdu to tak mužům někdy připadá, a to je jejich velká chyba.

Vše spočívá v tom, že muži a ženy mají naprosto odlišné postoje k životu. Muž je jako chlapec, který během let mění své hračky. Žena je naopak zralá bytost, která se dívá na svět velmi reálně a zodpovědně. Je vytvořena přírodou, aby mohla rodit, vzdělávat, starat se o pokračování života.

Toto ženské poslání je pro muže velmi obtížné pochopit a ocenit. Co můžeme dělat, nemůžeme se do někoho přenést a pochopit, pocítit, že jeho potřeby vycházejí z jiného, více „stísněného“ pociťování reality.

Z toho důvodu to, co se mužům zdá „komplikací“, je ve skutečnosti vyzývá, aby se stali dospělými a naslouchali blízkému člověku, který rozumí životu lépe. „Ve všem, co ti řekne Sarah, poslouchej hlas její“, – to Stvořitel řekl Abrahamovi. Ve všem, co se týká reálného přístupu k životu, by měl muž požádat o radu ženu. Je to právě ona, která rozplete spleť rozporů, kterou muži jenom utahují.

Kdyby ženy vládly světu, byl by nepochybně mnohem lepší. Nehráli bychom si na války, nesoupeřili bychom kdo z koho … Ale na druhou stranu, podstata nespočívá v tom, aby ženy měly veškerou moc.

Měli bychom být všichni jako jedna rodina, ve které existuje vzájemné porozumění, ve které jsou správně rozděleny odpovědnosti a možnosti a ve které se obě části naší přírody harmonicky sjednocují. A jednou se to naučíme.

Z televizního pořadu „Novinky s Michaelem Laitmanem“, 6. 3. 2018, 14:45 [#222369] Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: