Základy společnosti budoucnosti, část 3

Praktické kabalistické nástroje

Kabalistická skupina je laboratoř, sloužící ke studiu přírody jako jednotného systému. Díky tomu, že v této laboratoři budujeme novou altruistickou touhu, která je společná nám všem, vidíme jiný svět, ne ve Světle Přijímání, ale ve Světle Odevzdání.

Člověk se přestává cítit jako samostatný jedinec, ale připojuje se ke skupině lidí a v tomto spojení cítí realitu jako jednotný systém – skvělý a dokonalý.

Otázka: Jaké nástroje můžeme použít k provedení této změny?

Odpověď: K tomu je třeba uvést metodiku Kabaly do praxe. Kabalisté objevili tuto metodu téměř před 6000 lety a napsali o ní mnoho knih. Existuje jasný program, který v sobě musíme dokončit. Když vstoupíme do této „laboratoře“, dostaneme kompletní instrukce a knihy – vše, co potřebujeme pro tento experiment.

Tato technika je jedinečná a mají ji pouze lidé Izraele. Použili ji před několika tisíci lety, ale pak na ní zapomněli. V současné době nadešel čas tuto metodu aktualizovat, nejen mezi Židovským lidem, ale také ji předat celému světu.

Konec konců, svět se vyvinul do takových stavů, kdy potřebuje tuto techniku. Dalším krokem ve vývoji lidstva je dosažení spojení v desítkách po celém světě.

Otázka:Jak a jakým způsobem se naše spojení uskutečňuje?

Odpověď: Jdeme do skupiny a s pomocí různých cvičení se k sobě začínáme přibližovat. Chápeme, že sami do nové dimenze proniknout nemůžeme.

Přesto zůstáváme egoističtí. Dosáhnout pozvednutí se nad naši egoistickou přirozenost do opačné, jiné přirozenosti, která zjevně existuje jako plus proti mínusu, lze pouze spojením ve skupině. Pouze ve skupině můžeme objevit sílu odevzdání.

Otázka: Jaká jsou tato cvičení, která nám umožňují odhalit sílu odevzdání?

Odpověď: Můj učitel, velký kabalista Baruch Ashlag, napsal články o práci ve skupině. Studiem těchto článků pochopíme, co je třeba udělat. Všechna cvičení jsou zaměřena na sjednocení v kruhu. Kruh znamená, že jsme si všichni rovni. Každý se snaží anulovat svůj egoismus a sloužit druhým. Každý se stará o společné spojení a snaží se nemyslet na sebe, ale na přátele.

Společně studujeme kabalistické knihy, abychom pochopili, jak se více vzájemně propojit a přiblížit k sobě. V podstatě to jsou velmi jednoduchá praktická cvičení. Stačí následovat kabalistické rady a pracovat na tom každý den.

[210466] From KabTV’s “A New Life” 7/4/17 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: