Miluji svůj egoismus

Otázka: Miluji svůj egoismus. Pro druhé by to mohl být problém, ale ne pro mě. Proč bych s tím měl něco dělat?

Odpověď: Nemusíte s tím dělat nic. Vždyť ostatní kolem vás, kteří jsou také egoisté, s tím také nechtějí nic dělat. Postupně se budeme kousek po kousku vzájemně ničit. Nakonec přijdeme do bodu, kde budeme muset začít spolupracovat, protože technologie a příroda jsou nastaveny proti individualismu. Okolní svět je zcela uzavřený a integrální. A to vše na nás vyvíjí velký tlak.

Nemůžeme být jiní, naše vrozená povaha je egoistická a začne sami sebe ničit. Vidíme, že lidstvo ztrácí svoji orientaci na svobodu, budoucnost a dokonce i starost o svoje děti nebo rodiny atd.

Jednoduše, pokud chceme jen tak přežívat a zemřít jako dinosauři, pak je to v pořádku. Pokud ale chceme žít, musíme se změnit. Příroda nám ukazuje, jak se máme změnit.

Otázka: Je výrok “ Miluji svůj egoismus správný“?

Odpověď: To je naprosto pravdivé. Ale co můžeme dělat? Budeme se muset rozloučit s nynějším přístupem. Přijímání pouze pro sebe, využití našeho egoismu pouze pro náš osobní prospěch nebude fungovat. Musíme se ho naučit používat pro společné dobro, pak se budete cítit dobře a váš egoismus bude velmi prospěšný.

[219268] From KabTV’s “News with Michael Laitman,” 11/9/17 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: