Základ budoucí společnosti, část 1

 Otázka: Kabala říká, že v přírodě existuje jedna síla, která může změnit celý náš život k lepšímu, učinit nás šťastnými, ale této síly je možné dosáhnout pouze společnou prací ve speciální skupině. Co je skupina z pohledu Kabaly?

Odpověď: Co se týká našeho světa, koncept skupiny je něco iracionálního a neexistujícího. Ačkoliv slyšíme slovo „skupina“ všude. Kabala dává tomuto konceptu zcela jiný význam.

Celá realita je jeden integrální systém, svázaný všemi jeho částmi a vlastnostmi do jednoho celku. Stejně jako všechny orgány našeho těla jsou spojeny v jeden celek a tak naše tělo žije. Pokud se tento systém rozpadne, tělo onemocní, pak problém neleží v nějakém samostatném orgánu, ale hlavně v tom, že je mezi orgány narušena komunikace.

Tradiční medicína funguje na principu alopatie, to znamená, že se soustřeďuje na léčbu konkrétního orgánu, nebo malé části těla a nezohledňuje zbytek těla. Oční lékař neléčí uši, a ušní lékař se specializuje pouze na uši, ale neví nic o ledvinách atd. To je problém, nepovažujeme naše tělo za jediný systém.

Čím více postupujeme, tím více jsme přesvědčeni o nesprávnosti tohoto přístupu. Svět se stává kulatý a uzavřený a my zjišťujeme, že každý je propojen s každým. To je výsledek vysoké úrovně našeho rozvoje. Zjistili jsme, že existujeme v jednom systému a v úplném vzájemném vztahu, i když se rozvíjíme v egoistické podobě.

Nemáme jinou možnost, než se podívat na svět z jiného pohledu a začít vnímat lidstvo jako celek. Pokud se budeme nadále považovat za samostatná individua, povede to k tomu, že budeme mít velmi špatný život, povede to k zhroucením a katastrofám, jejichž náznaky pociťujeme už dnes.

Říká se, že se můžeme ke komukoliv dostat skrze řetězec pěti lidí. Celkově žijeme ve světě, kde obchod, cestování, komunikace a průmysl se staly transkontinentálními. Ale lidé na to nejsou připraveni. Každý z nás zůstává sám, jako obrovský individualista, který není připraven se spojit s ostatními tak, jako se spojují všechny systémy v moderním světě.

Když pozorujeme vesmír, také vidíme, že všechny objekty jsou vzájemně propojeny. Pokročilé metody vědeckého výzkumu ukazují, že vesmír má mnoho tajemství, která nemůžeme pochopit, protože v našem studiu nepoužíváme společný integrální přístup.

Nemůžeme si ani představit kvalitu komunikace, která existuje mezi všemi částmi reality. Jejich podstatu nemůžeme spojovat se světlem, zdravím a přírodou. Teprve nyní zjišťujeme, že jsme závislí na tom, co se děje na slunci a na dalších hvězdách, a že náš stav a nálada závisí na jevech ve vesmíru. Postupně odhalíme tento univerzální vztah.

[210320] From KabTV’s “A New Life” 7/4/17 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: