Etapy probuzení bodu v srdci, č. 9 – Existence hmoty a antihmoty

Otázka: V člověku je egoismus a bod v srdci, ale ty se nemohou střetnout, protože dojde k anihilaci (zániku částice a její antičástice). Fantastové říkají, že může hmota a antihmota existovat v magnetickém poli. Co je pro kabalistu „magnetickým polem“, jež umožňuje koexistenci, společný výskyt egoismu a bodu v srdci?

Odpověď: Tato koexistence je charakterizována dvěma technickými kabalistickými parametry: zkrácením a clonou. Jinými slovy, jestliže člověk umí zacházet se svým egoismem a bodem, který ho vede k další úrovni, může dosáhnout jejich sloučení zkrácením egoismu na jedné straně, a rozvojem bodu v srdci do stavu clony na druhé straně.

A poté se začnou navzájem doplňovat, protože přestanou být protikladnými. Bod nasměruje člověka k následujícímu stavu, který je vně egoismu. Egoismus je připraven učinit zkrácení a nevyužívat sebe sama „ve svůj prospěch“, ale pouze ve prospěch stejného bodu v srdci. Jakoby se otočí, a namísto sebenaplnění malého živočicha se naplňuje „vně sebe“. To je antihmota.

V důsledku toho začneme pracovat pro vnější svět, pro vnější přání, které se nám zdálo nacházející se vně nás. S pomocí bodu v srdci a clony v tom vidíme svoji existenci, jež je nezávislá na našem egoistickém životě, který nazýváme tělem. Nemá se na mysli živočišné tělo, ale bývalé egoistické tělo.

Ukazuje se, že jakoby vycházím ze svého těla do existence nad tělem – vně sebe samého, existuji v ostatních a rozpouštím se ve všech. A to není psychologická praxe, ale fyzický stav. Právě na tom je postaven vchod do následujícího světa, do následující dimenze, do následujícího Vesmíru.

Z televizního programu „Poslední generace“, 14. srpna 2017  [# 217794]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: