Jak se zbavit zlých myšlenek?

Otázka: Jak se odklonit od zlých myšlenek, které posílá Stvořitel? Potřebujeme okamžitě přijmout a uvědomit si, že „není nikdo jiný než On“, pak bude zlo ustupovat?

Odpověď: Stvořitel v nás schválně probouzí velmi složité myšlenky, v podstatě všechny druhy strachu, jako u dětí – z čehokoliv. Dokonce jsou i lidé, kteří se bojí sebe samých, vlastního stínu.

Stvořitel nám posílá takové obavy a myšlenky, a to nás zavazuje se jakoby bránit, utíkat od nich. Ve skutečnosti nepotřebujeme dělat nic jiného než jediné – dovést se do stavu, kdy jsme si jisti, že to vše přichází od Stvořitele. A to jenom kvůli tomu, aby nám pomohl se na Něho naladit.

Tudíž člověk pochopí, že když mu Stvořitel posílá nějaké problémy, jako kdyby mu vyhrožovali, něco proti němu zamýšleli, a tak dále – je to proto, aby si zase připomenul Stvořitele, a přilepil se k Němu jako dítě. Koneckonců, toto se děje i na vyšších úrovních, ale mnohem vážněji, když Stvořitel probouzí člověka pronikavějšími okolnostmi.

A všechno se mu zdá téměř jako propast, vězení, obrovská světová ostuda, bída – všechno, co jen může nastat. Stvořitel ho všemožným způsobem postrkuje k tomu, aby ho k Sobě přitáhl, aby pro Něho cítil potřebu. Tehdy se všechno vrátí k normálu, ale ne nadlouho.

Pokračuje to do té doby, dokud člověk nedospěje do stálého kontaktu se Stvořitelem a Stvořitel se v něm plně odhalí.

Tehdy v něm vzniká neustálé spojení, splynutí se Stvořitelem. A na tom všechno končí.

Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: