Jiná Kabala

Otázka: Dokáži pochopit výhrady nábožensky založených lidí proti Vám, ale proč jste kritizován rovněž učenci, kteří se věnují Kabale na univerzitě?
Odpověď: Vědci, kteří studují Kabalu sedí na univerzitách a nikdo s nimi nemá žádný problém, kdežto na Bnei Baruch každý útočí a každý je s námi nespokojen. Takže problém netkví v tom, že my studujeme Kabalu, ale konkrétně v tom, jak moc není tento druh studia Kabaly tolerován náboženstvím, věřícími a nevěřícími.

Univerzitní učenci píší o sobě navzájem, co si každý z nich o Kabale myslí. To pochází od starověkých Řeků, kteří studovali Kabalu od proroků, ale oni ji rozuměli čistě na povrchní úrovni a takto o ní začali psát. Pak následující generace psaly o předchozích generacích filozofů a o tom, v co věřily.

Jinými slovy akademická Kabala nesleduje cíl dosažení Stvořitele a Vyššího světa a učinění Kabalistů ze studentů, pouze má za cíl studovat předchozí univerzitní badatele.

Možná takoví lidé také přicházejí k nám s touhou studovat Kabalu povrchně jako na univerzitách a pak odcházejí s námi nespokojeni, protože údajně studujeme „nesprávnou věc“. Podobně nás nechápou vědci, kteří nás studují na univerzitách, nezamlouvá se jim, že jsme odlišní a nejsme jako oni.

Nemohou pochopit, že naše Kabala je ODLIŠNÁ od té jejich. My máme dosažení Vyššího světa od Kabalistů, kteří ji vnímali prakticky, zatímco to, co mají oni, je studium názorů jejich předchůdců, kteří nedosáhli Vyššího světa.

[211228] Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: