Dosažení smyslu života

Otázka: Pokud člověk v každém případě má dojít ke Stvořiteli, tak proč se zatěžovat čtením nekonečných knih?
Odpověď: Nemusíme se přetěžovat, stačí pochopit, že člověk jedná na základě své touhy a zde nemůže být žádné donucení. Kabala se nabízí lidem, kteří na nejvyšší úrovni cítí potřebu vlastní realizace. Člověk k tomu musí mít vnitřní přání.
Já jsem měl přání pochopit smysl života. Kromě toho jsem nechtěl nic jiného poznat. Pochopil jsem, že vše ostatní vymyslel člověk, ale smysl života musí přicházet z nejvyšší úrovně přírody, snad – rozumu.
Otázka: V jakém věku jste to začal cítit?
Odpověď: V šesti – v sedmi letech. Měl jsem to vědět. Ale já jsem to smíchal se zájmem o antropologii a kosmologii: buď kopat v zemi, nebo ven ze země do vesmíru. Všechno ostatní – být stavbařem, lékařem, leteckým konstruktérem – mě málo zajímalo.
Pokud má člověk zájem odhalit smysl života, a to má velmi málo lidí, tak se začíná zabývat kabalou. Musí odhalit toto tajemství v sobě. Přičemž ne z pohledu náboženství, aby v něco věřil, ale jmenovitě odhalit.
Jinými slovy existují skryté síly, které je třeba odkrýt. Když odhrneme závěs, tak uvidíme, co je za skořápkou našeho světa. Musíme to dosáhnout absolutně přesně, bez jakýchkoliv vylhaných myšlenek a přání – jen v našich smyslových orgánech.

Z lekce dne 14. 5. 2017 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: