Příjímání za účelem odevzdání

Otázka: Jsem obyčejný člověk a chci přijímat pouze pro sebe. Co znamená „přijímání za účelem odevzdání“?
Odpověď: Vskutku je to tak, normální člověk přijímá pouze pro sebe. Moudrost Kabaly ale říká, že v důsledku našeho evolučního vývoje přijímání ve svůj vlastní prospěch nefunguje.

Dnešní svět je v takovém stavu, že prosté přijímání pro sebe není již nadále možné, protože se stáváme globálními. Chápeme, že když polevíme na úroveň „zvířete“, okrádáme sami sebe.

Nemůžeme dosáhnout smyslu života, který se nachází mimo hranice naší fyzické existence.

V tomto životě si hrajeme se všemi druhy technologických módních „hraček“. Všechny tyto věci, které lidská společnost produkuje, aby jakkoliv naplnila svoji existenci, jsou ale ve skutečnosti zcela prázdné. Pokud by si člověk spočítal množství potěšení, které dostal v životě ve srovnání s energií, silou a utrpením, které na něj vynaložil, samozřejmě by si uvědomil, že by bylo výhodnější, aby nežil.

Musíme pochopit, že v životě existují zcela odlišné kalkulace, že jsme nebyli stvořeni k životu proti naší vůli. Pokud objevíme jeho smysl, uvidíme, že můžeme být v tomto životě šťastní a také žít nekonečně mimo jeho hranice.

Metoda jak dosáhnout tohoto štěstí je nazývaná moudrost Kabaly, moudrost jak dosáhnout opravdového potěšení a to nejen z našeho dočasného pozemského života, dokud naše tělo existuje, ale i mimo tělo, ve věčném životě, kterého můžeme dosáhnout, zatímco jsme ještě v tomto světě. To je to, co se nazývá přijímat za účelem odevzdání. V tomto stavu pokračuji v existenci mimo své tělo.

[197476] From KabTV’s “News with Michael Laitman” 11/9/16 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: