Země může být nebem

Otázka: Stephen Hawking pokračuje v popularizaci sebe sama. Nyní navrhuje stavět kolonie na Měsíci a Marsu, kde bychom se mohli usadit kvůli klimatické změně na Zemi nebo dopadu meteoritu. Co si o těchto vyjádřeních myslíte? Budeme někam cestovat?
Odpověď: Neočekával jsem takový projev představivosti od takového seriozního vědce, který je hlavou Newtonovy katedry. Samozřejmě je dobré budovat laboratoře na Měsíci nebo Marsu, abychom si „osedlali“ nějakou kometu nebo meteorit.

Ale skutečnost, že volá po osídlení mimo Zemi není vůbec dobrá. Lidé nevědí, jak moc jsou se Zemí spojeni.

My jsme spojeni se Zemí všemi našimi vlastnostmi. Měníme se dokonce i tehdy, když se na Zemi stěhujeme z jednoho místa na druhé. Rysy, tváře, povaha… vše se mění. Srovnejte například Židy, kteří žijí v Rusku v evropské části s těmi, kteří žijí ve střední Asii. Toto je síla Země! Je řečeno, že změna místa mění osud a štěstí.

Domnívám se, že vědci to dělají proto, aby dostali velkou finanční podporu, vytvořili laboratoře a dozvěděli se více o vesmíru. To je dobře. Ve skutečnosti si nemyslím, že někdo přemýšlí o přestěhování se někam jinam vážně.

Jestliže nebude život na Zemi, bude nějaké jiné místo? Zde máme vynikající podmínky, ale už jsme Zemi znečistili tak moc, že už tady nechceme žít. A co by se stalo na jiném místě? Naložíme takto se všemi nebeskými tělesy?

Poznámka. Kdysi jste řekl, že smetí obíhající ve vesmíru bude pomníkem lidstva.

Odpověď: A už tomu tak je. Kdyby nás někdo pozoroval z vnějšího vesmíru, tak by jen při pohledu na tento odpad pochopil, že by s námi neměl mít nic společného. Řekli by si: „Podívej, co udělali se svým nejbližším prostorem!“

Otázka: Chci se vás zeptat jako Kabalisty: jak můžeme spravovat Zemi, aby neexistovala touha přesunout se někam jinam?

Odpověď: Lidé, kteří znečistili Zemi, se musí napravit. Vždyť Země může být nebem.

Otázka: Bude tedy dostatek prostoru a bude to s ekologií lepší?

Odpověď: V tom to není. Skutečností je, že podle parametrů neživé, rostlinné a živočišné říše, Země je pro nás ideálním místem, protože na ní rosteme a vyvíjíme se.

Ale když se člověk začal na Zemi rozvíjet egoisticky, dostal se do opozice vůči přírodě a Zemi a v důsledku toho systematicky a soustavně ničí prostředí. A zde se musíme napravit.

Proto se musíme starat o svůj rozvoj, stejně jako o financování vědeckého rozvoje.

[209954] From KabTV’s “News with Michael Laitman” 6/28/17 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: