Na rodinný život je třeba se začít připravovat od útlého dětství

Otázka: Od jakého věku bychom měli začít připravovat dospívající na rodinný život a z čeho všeho přesně by taková výchova měla sestávat.

Odpověď: My si myslíme, že manželství je něco výjimečného. Ale ve skutečnosti je to pouze forma spojení mezi lidmi. Měli bychom děti začít vychovávat v umění spojení se s ostatními od dvou čí tří let věku.

Velmi malé dítě neví, jak si má hrát s někým jiným. Ale přibližně ve věku dvou tří let si začíná hrát s jinými dětmi a pak je nezbytné ho učit, jak být ve správném kontaktu s jinými. Metodologie, jak toho dosáhnout, zahrnuje kulaté stoly, cvičení na propojování se, vzájemné ústupky a hry. Dítě musí pochopit, jak to vše používat správně.

Spojení je, když se mohu sjednotit s jiným, prostřednictvím všech svých tužeb, veškerých svých ambicí. Mohu se spojit s jedním dalším, dvěma, deseti nebo s širší společností. A jak dítě dospívá, toto porozumění musí být rozšiřováno. Je zapotřebí vysvětlovat, že spojení existují mezi dvěma pohlavími a nové narůstající touhy v nás je rovněž třeba použít pro správné spojení s ostatními.

Když se náhle objeví sexuální zájmy, které rozdělují lidi na muže a ženy, na ty, kteří jsou nám blízcí a ty, kteří jsou vzdálenější, na ty, které člověk miluje a ty, které ne, tak musí vědět, jak tyto zájmy správně použít. Věda kabala učí, jak dosáhnout tohoto správného druhu spojení a ocenit důležitost různých forem odmítnutí a přitažlivosti.

To je zapotřebí studovat a tuto výchovu bych nechal učinit povinnou pro každého, protože je zřejmé, že bez ní v životě o mnohé přicházíme.

[209481] From the lesson “Time Of Kabbalah,” 6/20/2017 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: