Kabala a Magie

Otázka: V Knize Zohar se píše, že Egypťané byli mocní kouzelníci. Mnoho kouzelníků tvrdí, že vládnou kouzelnými silami, protože studují Kabalu. Je to možné? Mimochodem, toto je psáno nejen v Knize Zohar, ale též v Tóře a ve Velkém komentáři.
Odpověď: Mnoho knih, které studujeme v Kabale toto zmiňuje. Některé z nich byly napsány před 4000 lety. Například Velký komentář byl napsán v roce 1600 př. Kr. a kniha Tajný Anděl, která se k nám dostala od Adama, je 5770 let stará.

Mnoho knih se v průběhu let ztratilo, ale existují prameny, jež je zmiňují. Máme Knihu stvoření (Sefer Jecira) od Abrahama, která byla napsána před 3600 lety.

A pokud jde o kouzelníky, kteří údajně obdrželi moc z Kabaly, člověk může říkat cokoli, ale ve světě zázraky neexistují.

Kabala je úžasné, naprosto materialistické vědění. Její hlavní princip je: „Nemluvíme o tom, čeho nedosahujeme.“ To znamená, že máte právo mluvit pouze o tom, co můžete dosáhnout a popsat, ale pokud nedosahujete, buďte zticha, protože to už je mysticismus.

[206521] From the Kabbalah Lesson in Russian 1/22/17 Originální článek zde.

 

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: