Jak by měl člověk reagovat na zlo?

Otázka: Jak by se měl člověk, který studuje moudrost kabaly, chovat k lidem, kteří páchají zlo? Měl by zasáhnout a zastavit je?
Odpověď: Všechno je člověku dáno, aby viděl, jak je zlo v našem světě běžné, a jak by mohlo být vyváženo dobrem. Obecně platí, že to nefunguje přímo. Pokud chcete opravdu provést nápravu, musíte být součástí skupiny, která se zabývá spojením mezi jejími členy, a tím přitahuje Or Makif (Obklopující světlo). Toto světlo vytváří správné protipůsobení vůči silám zla.
Otázka: Jak musí kabalista reagovat, pokud je svědkem násilí nebo podvodu?
Odpověď: Nejprve musí pochopit, že mu to bylo dáno pro jeho nápravu, a pouze pokud vyvíjí správný záměr, může působit na změnu situace. To je možné, pokud člověk jasně chápe, že vše přichází od Stvořitele. Stvořitel to nyní ukazuje na vnitřní „obrazovce“ člověka, v zadní části mozku, zatímco člověk musí reagovat nikoli na zjevný podnět, ale na tu stejnou skutečnost, která je zobrazena Vyšší silou.

Se lží a podvody je lepší nedělat nic, ale snažit se to napravit na vaší vnitřní úrovni. Egoistické síle musíme čelit altruistickou silou. Jestliže se u vás nachází, pak budete schopni pomoci nápravě situace. Pokud ne, nic neuspěje.

[199959] From the Kabbalah Lesson in Russian 10/2/16 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: