Je možné utéci před problémy?

Otázka: Říkáte, že svět je strašný. Já jsem právě všeho nechal a opustil město. Jak může člověk žít ve městech? Návrat k přírodě je řešení všech problémů.

Odpověď: Já vám rozumím, ale toto není řešení problému, ale útěk před problémy. V zásadě to dělá spousta lidí: jestliže mají možnost, koupí si malý dům na ostrově v oceánu a žijí tam. Budiž i vám přáno koupit si dům na venkově a žít v klidu a míru.Já osobně to udělat nemohu, protože mám starost o svět, společnost, lidi, jejich měnící se podstatu a jejich dosažení účelu stvoření. Studiem světa jsem si začal uvědomovat, že svět byl stvořen pro to, aby se lidé změnili, aby stoupali vzhůru, transformovali sebe a tím transformovali svět.

Proto nemohu odejít na odpočinek a žít někde na stromě a myslet si, že vše je mírumilovné a dobré. Dělají mi starosti další problémy, než abych jen odešel na odpočinek a v klidu dožil.

Odstěhováním se z měst do přírody se nic nezmění. Naše problémy tím neskončí. Vidíme, že jsme opustili jeskyně, slezli ze stromů, vyvíjeli se a to vše se v nás událo přirozeně. A jinak to ani být nemůže.

Nemáme kam jít, protože máme jen malou planetu Zemi. Namísto toho, abychom se oddělovali a izolovali od sebe navzájem, musíme vytvářet dobré vztahy mezi námi.

[206056] From KabTV’s “News with Michael Laitman” 3/27/2017 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: