Nová doba, nové zákony

thumbs_laitman_254_02Stejně jako malé děti nejsou schopny vnímat svět před nimi, který je nad jejich chápání, tak i člověk nechápe přírodní zákony a není schopný vnímat nic nad jeho vlastní úroveň.
To je důvod, proč, existujíce v tomto světě a prozkoumajíce téměř všechny jeho materiální zákony, my coby vědci, politici, vzdělaní a zralí lidé, stále nechápeme jeho duchovní zákony.

Ale přijde čas ve vývoji lidstva, kdy začneme být přímo závislí na těchto zákonech. Přímočará evoluce končí, existovala pouze jako výsledek růstu lidského ega a egoismus se začíná „stáčet do sebe“. Výsledkem je, že svět začíná být zakulacenější, uzavřenější a integrálnější, jako globální „malá vesnice“.

Nicméně, lidstvo si není vědomo duchovních zákonů, což je důvod pro všechna zmatení. Nejen, že jsou obyčejní lidé zmatení, ale dokonce i ti, kteří stáli u moci a vládli nám. Ani oni nejsou schopní jednat správně a vládnout, aniž by znali přírodní zákony. Chování přírody se v současnosti mění a přechází z materiálních zákonů k duchovním, a my nevíme, co s tím.

Je to, jako bychom ztratili schopnost řídit naše životy, rodinu, zemi, národ, svět, lidské interakce, finance a obchod. Děje se něco divného a každým dnem se to stává více a více nesrozumitelné a neznámé.

A to je důvod, proč se v naší době začíná odhalovat moudrost Kabaly. Vysvětluje: „podle Tvých činů, Tě poznáme“, to znamená, že je nezbytné pochopit činy Vyšší síly, Stvořitele a z toho pochopíme, jak se dnešní svět chová.

V opačném případě budeme trpět víc a více. Příroda, coby pečující rodič, na nás stejně jako na neposlušné dítě vytváří nátlak, a požaduje, abychom se změnili, protože jinak se budeme cítit špatně.

Zákony ustanovené ve světě Nekonečna, ve vztahu mezi Světlem a touhou, jsou absolutní a neměnné. Moudrost Kabaly vysvětluje, v jaké formě se můžeme spojit se Světlem, které je zdrojem života, vědění, poznání a naplnění.

Je nezbytné studovat tyto Vyšší zákony, bez nichž nebudeme schopni pokračovat v existenci. A to je důvod, proč se v dnešní době moudrost Kabaly, coby věda o dosažení Vyšší síly, stává tou nejdůležitější potřebou.

Bývaly doby, kdy se studovala ve vlastním zájmu, specificky vybranými jedinci v každé generaci, kteří byli motivování odhalit Vyšší sílu, v souladu s jejich vnitřním voláním. Dnes je však mnoho lidí, kteří touží poznat Vyšší sílu, všechny její zákony a chování.

A celý svět začíná chápat, že naše životy jsou ovlivněny novými zákony, novými podmínkami, které nejsme schopni správně zorganizovat. V dnešní době je nezbytné dosáhnout Vyšší síly podle jejích činů dokonce i kvůli té nejjednodušší materiální existenci.

[202439] From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 2/20/17, Lesson on the Topic: Preparation for the Convention, Part 1 Originální článek zde.

 

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: