Koho si lidé berou?

thumbs_laitman_564Minulý rok jsem trávil čas rozhovory s mladými lidmi o jejich pocitech ohledně manželství. A jedna otázka vyvstávala častěji než kterákoli jiná: „Jak poznám, že tato osoba je pro mne ta správná?“ Existuje způsob jak určit, jestli někdo pravděpodobně bude kompatibilním dlouhodobým partnerem nebo obtížným a konfliktním partnerem?

Zní to komplikovaně, že? Ale v našich rozhovorech se stovkami dvojic žijících dlouhodobě v manželství o tom, co dlouhému a spokojenému vztahu prospívá a co nikoli, se stále znovu objevovala tatáž prostá a přímočará odpověď: Ukazuje se, že zkušení lidé se domnívají, že existuje něco jako jednoduché řešení, když ve vztahu dojde na rozhodování ve smyslu „Mám zůstat nebo jít?“ A podstatou všeho je podobnost…

Z dlouhodobých zkušenosti jak v romantických tak i jiných vztazích vyplývá základní poučení: Je mnohem pravděpodobnější, že budete mít spokojené manželství na celý život, když jste si vy a váš protějšek v zásadě podobní. A jestliže jste velmi odlišní, tak zkušenější varují, že ačkoli takové manželství může fungovat, bude pravděpodobně komplikovanější.“

Otázka: Má to nějaké spirituální kořeny?
Odpověď: Samozřejmě, ti, kteří jsou si podobní, jsou k sobě přitahování v každém aspektu života.

Otázka: Má porušení tohoto pravidla nějaké důsledky?
Odpověď: V takových případech je velmi obtížné přizpůsobit se tomuto člověku, protože si na něj musíte zvyknout a pochopit ho. Konec konců psychologie, ideologie, znalosti, vhled a vkus vyžaduje úzké spojení, které nikdo z nás, z egoistů, nechce podstoupit, protože s sebou nese ohromný výdej energie. Jestliže se lidé chtějí propojit, tak si musejí vybrat někoho, koho mohou dobře pochopit. Muži si obvykle podvědomě vybírají ženy, které připomínají jejich matky, a ženy si vybírají muže, kteří se podobají jejich otcům. Přeji Vám všem, abyste si našli polovinu, která je pro vás ta pravá.

Otázka: Je Stvořitel ta pravá polovina pro nás?
Odpověď: Abychom se stali jeho polovinou, musíme se Stvořiteli podobat. V tomto případě platí stejná pravidla – zákon podobnosti, rovnocennosti formy. Měli bychom dávat a milovat do té míry, jak to činí On a získáním této vlastnosti se k Němu dostaneme blíže.

Otázka: Musím cítit, že Stvořitel dává a věnuje?
Odpověď: My Jej začneme cítil do té míry, do které získáme tyto vlastnosti

Pokud jde o manželství, můžeme si vzít příklad z věřících rodin. Oni si berou muže a ženy ze svého okolí, kteří byli vychováni stejným způsobem. Nemusejí se učit, co se jejich protějšku líbí nebo nelíbí, na co je zvyklý, nebo jaký život povedou.

Oni to již vše doma viděli a budou i nadále takhle žít ve své rodině. Shodují se navzájem od samého začátku. Jsou si podobní a tak žijí bok po boku, bez nepříjemných překvapení. Toto znamená podobnost. V ortodoxních rodinách to funguje na 100%.

Proto je vhodnější zvolit si partnera podle podobnosti. Kdybychom mohli mladé lidi prosvítit a vidět podobnost a rovnocennost mezi nimi podle určitých kritérií, bylo by jasné, zda jsou vhodní manželé či nikoliv.

Všechna jejich ujištění, že se milují, nic neznamenají.

[201036] From KabTV’s “News with Michael Laitman” 11/1/16 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: