Stoupat nad vědomí

thumbs_Laitman_712_03Otázka: Co znamená stoupat nad vědomí, a která cesta k tomu vede? Můžeme v podstatě ovlivňovat rozsah našeho vědomí jednoduše tím, že ho chceme rozšířit?

Odpověď: Samozřejmě můžeme! My máme vědomí zvířete. Slouží našim fyzickým tělům, proto je na živočišném stupni. Všechny naše myšlenky jsou zaměřeny na jídlo, sex, rodinu a bohatství. Někteří lidé také touží po slávě, znalostech a moci. To je vše, co má člověk v tomto světě.

Do čeho naše takzvané vyšší vědomí sestoupí? Čím se zabýváme a čemu sloužíme? Pronásledujeme tak nízké cíle! Nestojí za to.

Moudrost Kabaly (“Kabala” z hebrejského slova „přijímat“) hovoří o přijímání vyššího vědomí, o jeho rozšíření, abych ze sebe udělal člověka. „Člověk“ nebo „Adam“ v hebrejštině znamená podobný Stvořiteli a na to by naše vědomí mělo být zaměřeno: „stát se podobným Stvořiteli„.

Není to snadné, je to těžké. Nicméně když si člověk nastaví tento cíl, když je ve vhodném prostředí, pak může být všeho dosaženo relativně jednoduše. V každém případě budeme pokračovat v putování životem, dokud nedosáhneme cíle. Takový je zákon přírody.

Udělejme to rychle, snadně a jednoduše a dosáhneme nejkrásnějšího stavu!

[202998] From Kab TV’s “News with Rav Laitman” 2/6/2017 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: