Kdo nepracuje, jí

thumbs_laitman_426Na konec si lidstvo uvědomí svůj egoismus a bude chtít se ho zbavit. To uvědomění přijde jako důsledek ran, které na nás začínají dopadat ze všech stran.

Záhy si lidstvo uvědomí, proč máme tak mnoho problémů, proč je pokaždé výsledkem krize, destrukce, zklamání a neschopnost pokračovat dál.

Krize je všude, ve vládách, v rodinách, naprosto všude. My stavíme a stavíme a vidíme, že to, co jsme vybudovali se ukazuje jako pro nás škodlivé. Během posledních sto let lidstvo způsobilo tolik zkázy, jako nikdy před tím v historii: dvě světové války, revoluce.Moderní svět se nachází v takovém chaosu, že je naprosto nepochopitelné, co máme dělat. Stroje začínají nahrazovat lidskou práci a lidé začínají být úplně zbyteční.

Brzy nebudou žádné peníze, žádná práce. Takže životní styl se úplně změní, lidé už nebudou potřebovat pracovat. Jako důsledek tohoto přijde uvědomění si zla a lidé pochopí, že život se bude muset odvíjet na naprosto odlišné úrovni – v rámci interakcí mezi lidmi, kde všichni jsou jako jeden.

Toto je cílem člověka, tohoto stavu musí lidstvo dosáhnout. Technologie se bude vyvíjet skrze úsilí pár vynikajících vynálezců, kteří budou vyvíjet high-tech a všichni ostatní obyčejní lidé nebudou mít v takovém světě co dělat.

Začnou uvažovat, proč se narodili. Kdysi se celý život točil okolo práce: člověk pracoval, aby se najed, a jedl, aby pracoval. Ale jestliže je dnes možné jíst bez práce, pro co pak máme žít?

Tato otázka napadne každého: Proč žijeme? Jaký je smysl života? A není na ni odpověď, jako kdyby neexistovalo nic, pro co žít. Takto dojde k uvědomění si zla.

Otázka: Jakým způsobem budou do tohoto procesu zapojeny ty nejvzdálenější systémy?
Odpověď: Neexistují blízké a vzdálené systémy. Existuje pouze jeden systém, ve kterém jsme my všichni propojeni tisícerými vazbami takovým způsobem, že je nemožné říci, kde je hlava a kde ocas. Je to integrální, uzavřený, kruhový systém, jako koule.

A proto se jakýkoliv aktivní proces odehrává v celém systému. V každém místě můžeš najít hlavu tohoto systému, jeho tělo a konec. Je to téměř jako tekoucí želé. Každý se nachází všude a každý element obsahuje celek, pouze v menší míře.

A proto je nemožné určit, kde je v tomto systému hlava a ocas. V každém místě, kde nejdete hlavu, objevíte také ocas. Tím to způsobem to probíhá na duchovní úrovni.

Do takové míry, jakou se mezi námi sjednotíme skrze integrované vazby, začneme odhalovat vyšší sílu přírody, Stvořitele. My sami se musíme začít integrovat, abychom odhalili Stvořitele. Stvořitel existuje všude, ale my nemáme žádnou schopnost Ho vnímat, odhalit Ho a ještě vzdálenější je nám možnost se k Němu přimknout, být zahrnuti do Něj.

Proto se musíme napravit a to je možné pouze ve skupině, v desítce. Jakmile dosáhneme prvního spojení v desítce, okamžitě odhalíme Stvořitele. Protože už budeme mít integrovanou nádobu pro Jeho odhalení, v souladu se zákonem ekvivalence formy.

[202154] From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 1/19/17, Lesson on the Topic: “Mismah Arosa (Arosa Document) Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: