Kde je záměr?

thumbs_laitman_543_01Otázka: Co je to záměr a jak je možné ho ovlivnit?
Odpověď: Záměr je hlavní věcí ve vztahu člověka ke světu, je to přesně to, co člověk chce.

Pokud člověk chce existovat egoisticky, normálně a mírumilovně, jeho činy jsou namířeny dolů, k tomuto světu. Ale jestliže touží dosáhnout vyšší síly, Stvořitele, poslání a cíl získat jeho postavení v další dimenzi, pak je jeho záměr naprosto odlišný. Je na člověku, aby se rozhodl, po čem touží.Moudrost Kabaly neuzavírá člověka před ničím. Můžete nadále dělat vše, co chcete, aniž byste se omezovali. Vše, co musíte dělat, je snažit se odhalit, jak povolat vyšší sílu, aby vás rozvíjela vaším vlastním tempem, nikoli tempem, jakým se vyvíjí zbytek lidstva.

Otázka: Kde tento záměr přebývá, v srdci, nebo v mysli?
Odpověď: Tento záměr ve skutečnosti nepřebývá nikde, stejně tak jako síly a touhy. Zdá se nám, že je uvězněn v určitém typu geometrického nebo geografického prostoru, ale on ve skutečnosti neexistuje ani v n-rozměrném prostoru, tím méně tedy v trojrozměrném. Pro nás je obtížné to popsat. Ale tato iluze zmizí velmi rychle a kabalista začíná chápat, že ve skutečnosti zápolí s prostorem tužeb.
My sami jsme touha. Ve skutečnosti teď v těle neexistujeme, které se nám jeví jako bílkovinná hmota. Celý svět a vše kolem nás jsou energetická pole.

[201580] From the Kabbalah Lesson in Russian 8/21/16 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: