Skutečná moudrost Kabaly

thumbs_laitman_214Otázka z facebooku:  Nemyslím si, že je nutné propagovat Kabalu. To není lék pro obyčejné nachlazení. Ten, kdo ji hledá, najde ji sám. Jinak bude výsledek jako s Madonou, která propagovala světu, že studuje Kabalu, ale ve skutečnosti zůstala… Nebudu říkat co…

Odpověď: Zaprvé, nestudovala moudrost Kabaly. Vzít knihu, číst ji nebo s někým trochu studovat, není studium moudrosti Kabaly.Procházíme obdobím, ve kterém bude moudrost Kabaly čím dál více populární. Nevíme, jak moc populární bude, ale bude o ní alespoň slyšet. Lidé ji budou hledat ve všech těch obrovských hromadách odpadků a budou se snažit objevit a zjistit, co je skutečná moudrost Kabaly. Skutečná moudrost Kabaly působí na člověka velmi jednoduchým způsobem. Pozvedá ho nad jeho egoistickou přirozenost. To je celá moudrost: „Miluj bližního svého jako sebe sama“. Jedná se o základní prvotní zákon.

Pokud chceme být ve stavu vzájemné záruky „jako jeden muž v jednom srdci“, budeme muset na sobě začít pracovat, aby jsme správně realizovali moudrost, která hovoří pouze o jedné věci: „miluj přítele“, to je velké pravidlo Tóry. Doufám, že nadcházející rok pomůže udělat lidem jasno, aby mohli pochopit tento bod lépe.

[200072] From a Webinar “The Year in Review” 12/26/16 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: