Jak můžeme zkontrolovat učitele?

thumbs_laitman_533_02Otázka: Jak můžeme zkontrolovat, zda-li ten, kdo nás učí Kabalu, opravdu ví, o čem hovoří, a je skutečný duchovní učitel?
Odpověď: Opravdový učitel moudrosti Kabaly učí pouze podle kabalistických zdrojů Baal HaSulama a Rabaše, a pouze ukazuje, jak implementovat jejich doporučení ve skupině. Nebude se snažit vyčnívat a nebude požadovat žádné zvláštní zacházení.Říká se, že se člověk učí pouze tehdy, pokud jeho srdce touží. Nejde o intuici, ale o pocit v srdci. Intuice je vnitřní volání, kterému nerozumíme, zatímco pocit v srdci je, když jasně cítíte, že učitel hovoří přímo k vašemu srdci. Nesnaží se vás přesvědčit, přitahovat nebo lákat. Máte pocit, že vás oslovuje, aniž by se vás snažil ovlivnit.

Není zakázáno vyzkoušet učitele na jiných místech. Jediné na co buďte velmi opatrní, abyste nespadli do mysticismu nebo jiných duchovních studií.

Můžeme říci, že jsou zde dva způsoby, jak to zkontrolovat, nebo dva vnější znaky pravého učitele Kabaly. První je, že učitel učí podle kabalistických zdrojů a druhý je, že on sám získal své znalosti od uznávaného Kabalisty.

[200599]  From the Kabbalah Lesson in Russian 8/7/16 Originální článek zde.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: