Co je příčinou utrpení

thumbs_laitman_293Otázka: Proč lidé, jejichž čas na nápravu stále ještě nenastal musí trpět? Co, kromě utrpení, mohli lidé v průběhu období tisíce generací dělat, když byla moudrost kabaly do roku 1995 skryta?
Odpověď: Utrpení je způsobeno tím, že náš egoismus se musí vyvinout do bodu, kde bude chtít opravdu vyšší, mimořádné a věčné potěšení.
Takže jsme museli ujít dlouhou cestu, počínaje vytvořením  atomů, molekul, země a vody, potom primitivní organismy, rostliny, zvířata a nakonec člověk v dnešní podobě. Byla to opravdu dlouhá cesta a celá v utrpení.

Právě dnes jsme se začali vyvíjet do naší finální fáze. Nyní máme možnost postupovat s pomocí moudrosti Kabaly, což je speciální metoda, kterou je možné přitáhnout Vyšší světlo.

A pak můžeme postupovat cestou  Achisena (urychlení času), urychlením našeho vývoje, aniž bychom byli skrze utrpení tlačení zezadu přírodou, ale díky touze posunout se dopředu předvídáním dosaženého. Je to cesta, která zastaví utrpení. To znamená, že je možné „běžet“ vpřed směrem k cíli stvoření rychleji, než „hůl“, která bude vždy za námi a nedohoní nás.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: