Lidstvo, experimentem Vyšší síly?

thumbs_Laitman_115_06Otázka: Mohlo by být možné, že lidstvo je neúspěšný experiment vyšší síly, který by mohl být zastaven v jakémkolivokamžiku, nebo restartován od úplného začátku?
Odpověď: Ne, lidstvo není neúspěšný experiment, a není důvod obviňovat vyšší sílu, která nás vytvořila a vede nás směrem k cíli. Vede nás směrem k cíli v naprosto přesném způsobu podle jejího plánu.

Tento plán byl odhalen prvními kabalisty téměř před 6000 lety. Oni pak popsali to, co odhalili a do dnešních dnů je vše jako hodinový strojek. Z toho důvodu neexistují žádné náhody, lidstvo je konstantně tlačeno dopředu, vedené jeho egoismem. Ale dnes, ve finální fázi našeho vývoje můžeme postupovat vědomou opravou nás samých, tím že zmírníme naši cestu a uděláme ji kratší, hladší, bezpečnější a ještě šťastnější. Je to na nás.

Pokud na této cestě, která je nám ukázána, odmítneme pokračovat ochotně a vědomě, budeme na ní postupovat tak, že budeme kupředu postrkováni utrpením. Je to jako když zacházíme s tvrdohlavým dítětem, přinutíme ho dělat správné věci a pokud odmítne, pak ho potrestáme. Nedáme mu sladkosti, zakážeme mu televizi, nedovolíme mu jít ven hrát si atd. Bez možnosti volby pak dokončí školu.

Zároveň je úplně jedno, jestli dítě má ze studia radost, jestli samo sebe přesvědčí, že studia musí dokončit, nebo jestlimá strach z trestů.

Není jednoduché přesvědčit sám sebe poslouchat vyššího, toho kdo je větší a moudřejší než vy a podřídit se mu.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: