Muž a žena v duchovní práci

thumbs_laitman_259_01Otázka: Proč ženy studují odděleně od mužů?
Odpověď: Muži a ženy by měli studovat odděleně, aby se nespojili do tělesných forem komunikace namísto duchovních. Moudrost Kabaly nepokládá lidi za anděly a proto by láska a sexualita neměla být míchána s duchovnem. To je velmi důležité. To je ten důvod, proč muži nestudují s ženami v desítce a nesedí společně u jednoho stolu.

Skupina musí být vytvořena ze dvou sobě rovných podskupin: skupiny mužů a skupiny žen. Kromě studia samotného, by si měli vzájemně pomáhat v připravování jídla, úklidu, údržbě vybavení, atd. Hlavní věcí je, aby si vzájemně nezasahovali do duchovních záměrů. Vzájemná spolupráce by měla být všude tam, kde duchovní záměry nejsou zapojeny.

Otázka: Existují v dnešním světě muži a ženy, jejichž úroveň vývoje jim umožňuje být ve skupině (desítce), aniž by si zasahovali vzájemně do duchovního vývoje?
Odpověď: Existuje mnoho mužských desítek (skupin) a mnoho ženských desítek a každá funguje skvěle a dělá pokroky, ale je příliš brzy je sloučit. Musí být za Masach (clonou) nad Tzimtzum (omezením), ve vlastnosti odevzdání, mimo sebe a tento stav musí být trvalý. Skupiny by neměly být smíchány v průběhu duchovní práce, protože pokud by tomu tak bylo, jejich pozornost bude věnována sexuálním rozdílům.

[197056]
From the Kabbalah Lesson in Russian 6/26/16

2 Komentáře

  1. Dobrý den,prosím o informaci k vyučování Kabaly v českém jazyce virtuálně s díky Chana

  2. Dobrý den,
    v součastnosti se vysilají online lekce Kabaly dostupne v několika světových jazycích, ale čeština tam zatím není. Vysílání je na http://kab.tv/#/stream

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: