Obětuj egoismus

Oběť („Kurban“ v hebr. je ze slova „Karov“- přiblížení) znamená přiblížení se kvalitě odevzdání a lásky.

Odtrhávám se od egoismu, vytahuji jej ze sebe a začínám jej rozbíjet. Na jednu stranu je to skutečně oběť, na druhou se však jedná o přiblížení. Do míry, do jaké převracím svůj egoismus v odevzdání a lásku, dosahuji Stvořitele.

Dělám to s radostí, jinak to nebude fungovat, jelikož potřebuji jednat ve své touze (nikoliv fyzicky), kde mohu pracovat proti své touze.

Musím dosáhnout stavu, kdy já sám chci zabít svůj egoismus v jeho současné podobě, začít jej měnit, otočit jej naruby a pracovat pro ty, kteří se nacházejí vně mě, včetně těch, co mě nejvíce nenávidí, nepřátel a nechutných lidí, kde se otřesu při pouhé myšlence na ně.

V kabale je hrdinou ten, kdo umí změnit sám sebe ve vztahu k nim a změnit je uvnitř sebe, protože všichni tihle „blázni“ jsou uvnitř mě. Jsou to mé vnitřní kvality.

Tato vnitřní ošklivost mi kreslí absolutně správnou, ideální kvalitu. Takže potřebuji správně srovnat sám sebe s tím, co je uvnitř mě a porozumět, že všechno, co se nachází mimo mě, mi ukazuje, kdo jsem uvnitř. Tato práce se nazývá oběť.
[196020]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: