USA zopakuje osud římské říše

Názor (Alan Greenspan, bývalý předseda Federálního rezervního systému USA): Sociální výdaje USA přesahují dokonce i výdaje na obranu- 1,75 trilionu a to je půlka všech federálních výdajů. Když výdaje na obranu a sociální výdaje přesahují schopnosti státu, tak se takový stát zhroutí. Příkladem tomu je římská říše: obrovské výdaje na „chleba a podívanou“  vyčerpaly imperiální pokladnu, původně se předpokládalo, že to odlehčí strádání chudiny. Program bezplatného občerstvení pro chudé počítal s 40 tisíci obyvateli Říma v roce 71 př.n.l. a zvýšilo se to na 320 tisíc za vlády císaře Augusta. Drahé zábavy vyčerpaly státní pokladnu.

Podobnou situaci sledujeme v USA: výdaje na sociální potřeby přesahují ekonomický potenciál, bere to polovinu federálního rozpočtu. Pro sociální dávky musí být zdvojnásobeny federální daňové sazby. Je pravděpodobné, že odečty elity jako federální daň se zvýší na 80% z příjmů.
Římané neměli zájem o řešení tohoto problému. Jakmile si národ zvyknul na bezplatný chleba, začaly se odehrávat nepokoje, spojené se spožděním při výdajích chleba. Úřady musely řešit problémy s nepokoji a oslabení měny.
Americká elita se snaží vyřešit problém bezkontrolním tiskem peněz pro dotace schodku federálního rozpočtu a nepřejí si vnímat propad měny- a nevyhnutelný pád Spojených států.
Replika: není možné zastavit vývoj společnosti, egoismus se musí projevit jako hrobník vlastní moci, stejně tak jako rakovina, která požírá tělo a ve výsledku hyne spolu s ním. Záchrana je pouze v nasazení do společnosti metodiky integrálního vzdělání. Toto je cesta světla. Jinak následuje cesta utrpení- ne přes uzdravení ega, ale přes smrt celého těla, které je říše egoismu.
[#180325]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: