The Guardian: Má Západ skutečně zájem o rozvoj?

The Guardian: západní politici rádi zdůrazňuji svojí věrnost rozvoji, jakou obrovskou roli hrají jejich země v rozvoji a zlepšování kvality života ve světě, poskytování „stability a bezpečnosti“ rozvojovým zemím. Ale události, které následovaly po druhé světové válce, tato slova popírají.
Poté, co v Africe, Asii skončil koloniální režim Evropy a Severní Amerika opustila Latinskou Ameriku, začala se tam zvyšovat životní úroveň, klesla chudoba, byli realizované pozemkové reformy, rozvíjelo se stavebnictví, medicína a vzdělání.
Ale Spojené státy, Británie a Francie neměly zájem o to, aby to tak dál pokračovalo, změnili vlády, ponořili rozvojové země do konfliktu, a média to pak odstranili z povědomí veřejnosti.
Výsledkem této historie – 4,2 miliardy lidí žije v chudobě do dnes. Takto byl zničen pokus Jihu o rozvoj a dosažení nezávislosti. A měli bychom přestat předstírat, že Spojené státy, Francie a Británie jsou zapojeny do charitativní činnosti a zajímají se o odstranění chudoby.
Poznámka: Svět směruje k narůstající nerovnováze, protože vývoj lidstva je vývojem sobectví. Je nutné si neustále připomínat, že v plánu Přírody (Stvořitele), je přivést nás k uvědomění si naší egoistické přirozenosti, která je pouhým zlozvykem, a k dosažení touhy je nahradit opakem, povahou Stvořitele – odevzdávat a milovat.
V míře přibližování se k této výměně přirozeností, tragické události a nespravedlnost budou stále více zřejmé, dokud se nenahromadí v lidech povědomí o nemožnosti pokračovat touto cestou, a v tomto pocitu se odhalí možnost získat Vyšší sílu (Or Makif) pro vlastní nápravu.

 

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: