Odhalení tajemství

Otázka: Můžete nám dát alespoň jeden příklad, jak můžeme splynout se Stvořitelem v našem světě?

Odpověď: Člověk to musí vyzkoušet sám na sobě. To je důvod, proč se kabale říká skrytá moudrost, není možné to předat ani abstraktním ani teoretickým či slovním způsobem. Můžete člověka pouze naučit odhalit to v sobě a pak bude schopen porozumět, co je to za moudrost.

V kabale nejsou žádná tajemství. Jediným tajemstvím je fakt, že je to skryto před našimi současnými egoistickými smysly a je každým z nás odhaleno v souladu se svou úrovní nápravy. Je to velice jednoduché! Například v našem světě nedáváme malým dětem ostré nástroje, věci, které jsou pro ně nebezpečné a ujišťujeme se, že se nezraní, nebo na sebe něco nepřevrhnou.

Věda kabala se zabývá ještě mnohem ostřejšími a nebezpečnějšími objekty a sílami. Proto bylo vytvořeno speciální „skrytí”, abychom nebyli schopni se jich dotýkat. Představ si, že existuješ v tmavém oblaku a pouze pokud správně pracuješ, mračna začnou postupně slábnout, jednou na tom místě, podruhé zase jinde atd., přičemž pouze na takovou vzdálenost a takovým směrem ve kterém dokážeš působit tak, aby jsi neublížil ani sobě ani ostatním.

[#170125]

Z lekce kabaly v Rusku 10/11/15

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: