Ynet: Nikdo si tohle nezaslouží

Z mého sloupku na Ynet:
Nikdo si tohle „nezaslouží“
Vzestup islámského terorismu je viditelné znamení, které ukazuje, že svět je mimo rovnováhu. Je důležité pochopit, že čím více budou vlny násilí pokračovat, lidé celého světa budou ukazovat obviňujícím prstem na nás. Řešení se nachází ve spojení lidí Izraele, kteří jsou připraveni změnit osud celého světa k lepšímu.
V pátek třináctého Francie pochopila  – tentokrát je to ideologická válka „Islám proti západnímu světu“, napsali analytici. A skutečně, všechny symboly západu trpěly jeden po druhém. Počínaje známým fotbalovým stadionem v Paříži, kavárnami a módními restauracemi, a populárním rockovým klubem konče. Vražedná mapa byla nakreslena tak, aby potvrdila, že uspějí v zasažení všech symbolů svobodného světa.
Mezitím si Izrael zvykla na denní útoky: členové Litmanovy rodiny (zesnulí), otec a jeho syn, kteří byli na cestě na oslavu předsvatebního Šabatu, byli zavražděni krvežíznivým teroristou. Ostatní děti v rodině se zachránily pouze zázrakem.
Masakr v Paříži vyvolal v Izraeli smíšené reakce. Na jedné straně tento horor – bolest ze ztráty a žal, který je něčím známým v každodenním izraelském životě – v nás vyvolal identifikaci s Francií. Vždyť my známe tento smutný pláč, svíčky na náměstích a mládež, která se shromažďuje u provizorních památníků.
Zároveň jsme však slyšeli jiné hlasy: „Dobře jim tak! Nakonec pocítili, co cítíme my. Teď nám rozumějí.“ Někteří šli dále a nabídli zaslání dodávky potravin a vína z Judeje a Samaří. Ano, ty samé produkty, které se rozhodla EU označit několik dní předtím.
Současně se mezi mnoha lidmi šíří skrytá naděje, že možná teď už Evropané „nám porozumí“ jako bratři v době potíží… Nedělejme si však iluze. Bohužel je tomu tak, že čím více Evropa cítí, že čelí útoku, tím více se zvýší nenávist k Izraeli.
Co spojuje teroristické útoky v Paříži a Izraeli?
Vlna teroru v Paříži je první temnou předzvěstí nové situace, do níž svět vstupuje. V blízké budoucnosti se tlak, který je od narození zakořeněný v extrémistických islámských kruzích, provalí ven v podobě strašlivých útoků. Cíl: rozšířit Islám do celého světa, do Evropy nejdříve.
Kniha Zohar předpověděla tyto procesy více než před dvěma staletími. „A v budoucnu děti Ishmaele vyprovokují velké války ve světě“(Zohar pro všechny, Parshat VaYera). Ačkoliv se na povrchu zdá, že jsou zde boje mezi jednotlivými islámskými větvemi (Sunité, Šíité), v praxi se všechny přiklánějí ke stejné ideologii.
Nárůst islámského terorismu je zřetelnou známkou, která ukazuje, že svět je v nerovnováze.
Podle Knihy Zohar jsme my všichni propojeni v jediné síti. V současné situaci touto sítí probíhá negativní síla, která nás strhává do extrémního separatismu a nenávisti. Naopak pozitivní síly, které oživují síť spojení mezi námi – jednota, starostlivost a vzájemný zájem – jsou skryty a neprobíhají zde.
Zvýšení pozitivní síly ve světě
Na rozdíl od národů světa, které se shromáždily na základě národnosti, izraelský národ vznikl na ideologické bázi. Před 4 000 lety, v době našeho otce Abraháma, byl altruismus tím původním základem, který nás spojoval. Charakter tohoto národa a způsob jeho začlenění nám předem nadiktoval určitou historickou roli: sjednotit se a vnést pozitivní, sjednocující síly do sítě spojení, která je mezi všemi obyvateli světa.
Když dnes pohlédneme na temnou propast, do níž se svět řítí, naše mise se vyjasňuje. Spojení mezi námi je jedinou cestou, jak přinést dobro na svět, jak být „světlem národům“. Proto toto je jediná síla, která umožní zklidnit zlo, které v současnosti představuje islámský terorismus. Spojení mezi lidmi Izraele může změnit osud celého světa k lepšímu. Toto je skutečná ideologická válka, která se dnes ve světě vede.
Je důležité si uvědomit: čím více násilí bude ve světě, tím více národů nás bude obviňovat. Letitá nenávist, která je v nich už dva tisíce let, pochází z nevysvětlitelného pocitu, že my – jsme kořenem zla ve světě.
Útoky v Paříži a Izraeli jsou voláním k probuzení pro celý svět, i pro nás. Abychom zabránili další krvavé lázni, musíme se spojit a rozproudit pozitivní sílu, sílu spojení, která skrze nás vybalancuje negativní sílu ve světě. Od okamžiku, kdy se začneme přibližovat jeden druhému, se naše životy, stejně jako životy zbytku světa, budou měnit k lepšímu. To rozhodnutí je v našich rukách.
Společenské cvičení
Musíme si zvyknout na spojení mezi námi v každodenním životě: doma, na pracovišti, na ulici, dokonce v supermarketu. Například na silnici člověk může upřednostnit druhého – netroubit jeden na druhého, ale představit si, že vaše milované dítě řídí ten vůz před námi.
Začněme se dívat jeden na druhého laskavě a v okamžiku, kdy identifikujeme naši zlou inklinaci nutící nás k soutěži a využívání namísto přátelství a bratrství, chytíme ji při činu a umlčíme ji.
Naším prvním krokem je rozpoznat naši egoistickou přirozenost, podle níž se chováme. Po tom, co podnikneme několik takovýchto jednoduchých cvičení, která budou ještě detailněji popsána v dalších článcích, uvidíme, jaká změna se děje v naší izraelské společnosti a jak se mění i postoj světa k nám.
[170097]

 

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: