Potřeba duchovního hledání

Otázka: Nakolik nám celá realita pomáhá v postupu k duchovnímu úrovni? Je možné vědomě vnímat nějaké znaky a pohybovat se podle nich?
Odpověď: Existuje pouze jeden znak, který jasně ukazuje, že člověk může vstoupit do vyššího světa- je to vznik v něm vážné otázky o smyslu života a touhy po tom světě, který mu pomůže zjistit, proč existuje. Jinak prostě nemá cenu žít! A není to apatie nebo deprese, ale touha odhalit podstatu života.
V takovém stavu se nezdá, že člověk je schopen udělat cokoliv: „Nechte mě na pokoji! Já nic nechci.“ Ale to není propad, i když to tak vypadá, ale stav, který ho táhne výš – tam, kde může pochopit zdroj života.
Otázka: Objeví se u každého touha najít smysl života, vstoupit do duchovního světa?
Odpověď: Postupně, v každé generaci, více a více lidí cítí potřebu odhalit vyšší svět. Když jsem před čtyřiceti lety začal studovat kabalu, zajímalo to jedince, dnes – tisíce. Doufám, že v nejbližší budoucnosti to budou miliony.
Vidíme to v počtu depresivních, drogy užívajících, ztracených lidí v tomto životě. Toto vše – je znamení nedostatku smyslu života.
Deprese beru jako normální nemoc, v zásadě lidská fyziologie je zdravá ale psychologie, tj. duše, začíná vykazovat potřebu duchovního hledání.
[# 168546]
Z lekce v ruštině, 27/09/2015

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: