Odhalení tajemství života

Otázka: Zdá se mi, že musíte být velmi moudrým člověkem, když chcete dosáhnout odhalení vyššího systému, který řídí náš svět.

Odpověď: Ne, v Knize Zohar, stejně jako ve spisech Ariho a Baal HaSulama, je psáno, že moudrost kabaly nevyžaduje žádné mimořádné schopnosti či nadání a že každá osoba ji může obdržet.

Stejně tak, jako jste si vědom a získáváte tento život skrze to, co vidíte, můžete také objevit systém vyššího řízení, začít rozumět a vidět, jak funguje kolem vás, jak lidé a vy sám jste jím udržováni v chodu, a jak můžete vybudovat nový svět.

Tato vize dává člověku mnoho sil. Ze všeho nejdřív, začíná pociťovat sám sebe jako věčného – jeho život nekončí po několika desítkách let. Člověk začíná cítit život uvnitř své duše, ne uvnitř svého těla. Naše těla patří k živočišné úrovni. To, co přináleží k úrovním neživá, rostlinná a živočišná, má omezenou životnost.

Nicméně ten, kdo se začíná podobat vyššímu, Stvořiteli, vstupuje do naprosto odlišné roviny své existence nazývané žít život duše. Tak začíná cítit věčnost a celistvost ve svém životě uvnitř duše.

K tomu, abychom se pohnuli z materiálního života k životu duše, zatímco stále žijeme v tomto světě – což znamená začít cítit svět jako věčný a celistvý, porozumění, jak řídit sám sebe, pomáhání druhým, aby také našli tuto vizi – to je nám dáno moudrostí kabaly.

Otázka: Mluvíte o existenci na vyšším stupni, ale začíná s tím souběžně člověk také rozumět tomuto světu? Protože lidé jsou dnes velmi zmatení.

Odpověď: Mluvil jsem již o tom víckrát: Ve zkratce, tělesná přání jsou tím, co člověka motivuje: touhy po jídle, sexu a rodině, které jsou také typické pro zvířata, a společenské touhy po bohatství, respektu a vzdělání. Toto jsou tři druhy tělesných tužeb a tři druhy společenských tužeb.

Ale není to dost, protože v nás vyvstávají otázky. Proč žijeme? Proč jsme naživu? Jaký je smysl života? Co je jeho účelem? Jaké je jeho tajemství? Nemůže uzamknout sami sebe v tomto životě a říct, že již nic jiného není. Žiji svých 70 let a vyplňuji je dle svých ambicí, a to je všechno.

Prošli jsme vývojem. Obzvláště v naší generaci jsme dospěli k otázkám, které, pokud k nim nenajdeme řešení, způsobí, že člověk nebude chtít žít a bude se utápět v zoufalství. V závislosti na procesu vývoje přírody, která na nás působí a ovlivňuje nás, musíme objevit tajemství života, jeho účel a podstatu. A tak byla odhalena moudrost kabaly.

Pokud taková otázka vyvstane v člověku – za hranicí tužeb po jídle, sexu, rodině, bohatství, slávě a poznání, což je typické pro tento svět – otázka, která je mimo rámec našeho světa, našich životů, a člověk cítí, že to musí odhalit, pak nalezne moudrost kabaly.

[165561]

Z programu rozhlasové stanice 103FM, 09.08.2015

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: