Chuť, která nemůže být přirovnána k ničemu v tomto světě

Otázka: Jaké zvláštní Světlo musíme pocitit v průběhu svátků? Proč jsem dvacet let slavil svátky, namáčel jablka v medu, postil se na Jom Kipur, ale nikdy jsem žádné Světlo nepocítil?

Odpověď: Musíme sami sebe napravit tak, aby se z nás stali lidé, kteří mohou odhalit Světlo a kteří jej dovedou pocítit jak v průběhu svátků, tak napříč svým životem. Nacházíme se v oceánu Světla, potřebujeme ale nádobu k tomu, abychom to mohli cítit. Každý z nás má pouze střep této nádoby, a proto potřebujeme posbírat tyto střepy a složit je dohromady. Když přilneme jeden ke druhému, začneme cítit vnitřní naplnění v naší společné nádobě. Jestliže někteří lidé chtějí odhalit Světlo, můžeme se spojit, sjednotit a pocítit poté Světlo v naší jednotě.

Otázka: Jaký je to pocit, když je Světlo odhaleno?

Odpověď: Je nemožné to popsat, stejně jako je nemožné popsat příchuť nějakého exotického jídla, které jsem ochutnal při cestě Latinskou Amerikou. Pokud mluvíme o běžných příchutích, nějak je popsat můžeme, protože je přirovnáme k dalším příchutím, které známe.

Ale Vyšší Světlo je úplně jiné než cokoliv v našem světě. Můžeme říct jen to, že je to potěšení, které člověka totálně naplňuje do takové míry, že ztrácí schopnost mluvit. Je to tak kompletní naplnění, že člověk se nechce ani pohnout, ani nic říct nebo o něčem přemýšlet. Pouze si naprosto užívá tuto harmonii. Přeji každému, aby tohoto mohl dosáhnout.

[166300]

Z programu rozhlasové stanice 103FM, 30.08.2015

 

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: