Kabalista je vědec, není ale obyčejný

Otázka: Kdo je kabalista? Vidí něco, co my nevidíme, cítí to, co my necítíme? Má v sobě něco zázračného? Jak se člověk stane kabalistou? Dejte nám odpověď na všechna tajemství do kterých je zahalená kabala.
Odpověď: Kabalista je vědec, není ale obyčejný. Zkoumá svět a chce pochopit kořeny všeho, co se odehrává, chce vědět, proč je všechno takto uspořádané, odkud pochází a kam kráčí. Je to člověk, který má vnitřní potřebu porozumět světu ve kterém žije a zjistit, co od něj tento svět očekává.
Je to člověk ve kterém se narodila otázka, která v něm hoří a nedává mu klid: „Proč jsme dostali tento život? V čem je jeho význam?“. V dnešní době tato otázka trápí mnoho lidí, ale v minulosti to bylo osudem vyvolených.
První Kabalista byl „první člověk“, Adam, který žil před 5775 lety. Adam otevřel tajemství života a napsal o tom knihu. Samozřejmě, že lidé žili dávno před ním. Ale Adam je považován za prvního člověka, protože otevřel vnitřní podstatu přírody, skrytou sílu, která stojí za všemi vnějšími jednotlivými silami, které se před námi objevují.
Žijeme v takové realitě, jejíž určitá část je pro nás otevřena, a ta druhá – je skrytá. Pokaždé rozkrýváme ještě nějakou část reality a tak postupujeme. Ale existuje taková realita, která od nás zůstává skrytá dokud nezměníme sami sebe.
Skrytá realita je nepatrná pro naše smysly. Jsme omezeni pěti smysly: zrak, sluch, čich, chuť a dotek, ale realita je mnohem širší. Nevíme nic o tom, co není zahrnuto v rozsahu našich smyslů.
Umíme jej jen trochu zvětšit: zlepšit vidění pomocí mikroskopu a dalekohledu, sluch – radary, vymýšlíme nejrůznější zařízení a senzory. Ale ve skutečnosti, to je jen malý přírůstek do našich přirozených smyslů, oči dál vidí, uši lépe slyší.
V podstatě ani nevíme, jaké smysly nám vůbec chybí. Svět je mnohem bohatší a rozmanitější, ale nevíme o tom nic. Jsou další, vyšší dimenze, rozsáhlejší, než je obvyklá pozemská skutečnost, které by se pro nás mohly otevřít, ale my nejsme schopni je vnímat.
Rozvoj vědy přivádí člověka k takovému bodu, kde existuje domněnka, že by mělo být něco jiného za hranicí našeho světa. Ale kde jsou ty dveře, přes které můžeme vystoupit z vlastní přirozenosti a vstoupit do rozměru, který teď neznáme a necítíme?
Například, všichni lidé by byli slepí. Nějak bychom se bez zraku usadili v tomto světě, aniž bychom si byli vědomi, že nám něco chybí. A stejně tak nemáme podezření, že nám chybí velmi důležitý smyslový orgán – obecný pocit vyšší moci, který všechno organizuje a všechno ovládá.
Necítíme tuto sílu a svůj vztah s ní, je od nás skrytá, jako by vůbec nebyla. Ale ve skutečnosti nejsme pouze rozvinutí na to, abychom ji odhalili a pochopili.
Pokračování příště…
[# 165302]
Z programu na radio stanici 103FM, 02.08.2015

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: