Co může dát Rusko světu?

Otázka: Co může dát Rusko světu v dnešní době?
Odpověď: Rusko může dát světu to, co nemůže dát žádná jiná země. Pozorujeme velmi zajímavý fenomén v dějinách tohoto národa: přednost jednoty před blahem.
Bez ohledu na to, jak se to realizuje, uvnitř sebe má národ náchylnost k takovému stavu, kdy lidé respektují touhu k něčemu jedinému, společnému – nikoli „moje“, ale „naše“, což za jejich hranicemi prakticky neexistuje. Tam je víc uctíván individualismus.
V Rusku to nemůže zakořenit. Skutečnost je v tom, že lidé tam netouží být kapitalisté. Existují však jedinci, kteří staví vlastní podniky, prosperují a snaží se napodobit například Západ.
Ale to je jen několik tisíc lidí. Zbytek, 130 milionů, je zcela odlišných, nemají vážnost v obchodování, nepřitahuje je to.
Ale obecně, je to zvláštní národ, s nimž se opravdu dá jít k vítězství jednoty po celém světě, pouze mu dát ten správný směr.
Zvláštnost tohoto národa je zejména v tom, že touha po jednotě u něj pochází zevnitř. Myslím si, že Rusko použije metodiku jednoty alespoň jako uzdravení společnosti.
Otázka: Jaký by měl být vliv Ruska na svět?
Odpověď: Vliv na svět musí být jen pozitivní, nic jiného, žádné zbraně, agrese – jen dobrý příklad.
Vzhledem k tomu, že svět vstupuje do krize a neví cestu ven, v takové situaci pouze ta země, která dokáže najít řešení a bude prosperovat, se může stát pro všechny dobrým příkladem.
Nejedná se tu samozřejmě o hrubý domácí produkt, ale o štěstí a rovnováhu uvnitř obyvatelstva, minimalizací spotřeby drog, alkoholu, atd.
Taková země může ukázat světu, jak být vzájemně spojená ve správně postavené společnosti, kde každý dostává obrovské potěšení z života na stejné úrovni, se starostí o budoucí generace.
[#161906]
Z TV programu "Rozhovor s Michaelem Laitmanem" 06.10.2015

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: