Svět jediné duše

Z článku Baal HaSulama „Svět“: V našem světě nejsou žádné nové duše obnovující se, podobně tělům, ale existuje jen určitý počet duší, které se točí v koloběhu změny forem a každá nová generace se obléká do nového těla.
A proto z pohledu duší, jsou všechny generace od počátku stvoření až do konečné nápravy definovány jako jedna generace, pokračující v životě několik tisíc let, dokud se nerozvije a nepřijde ke stavu, jaká má být.
Z tohoto pohledu naprosto není důležité, že během této doby každý několik tisíc krát změnil svoje tělo, jelikož duše – podstata těla, netrpí těmito změnami.
Otázka: Pokud každá generace transformuje stejný počet duší, jak to, že populace země roste?
Odpověď: Duše se dělí podle množství těl. Ve skutečnosti, je zde pouze jedna duše rozdělena na více částí. Ale toto rozdělení existuje pouze v našem vnímání, ale ve skutečnosti to tak není.
„Reinkarnace duše“ – je změna podstaty touhy. Každý okamžik je zde spousta „reinkarnací“.
Existuje pouze jedna duše, která nám připadá rozbitá. Vidíme ji rozptýlenou do různých těl, rozdělenou na sedm miliard lidí, mimo to zvířata, rostliny, kameny. Celý svět – je součástí touhy po potěšení, procházející změny, „cykly“ rozvoje přání.
Kabalista popisuje cykly napravené touhy, vybavené anti-egoistickou clonou.
Otázka: Jaký je význam materiálního světa, odehrávajícího se před našima očima v měnícím se čase?
Odpověď: Význam tohoto světa je v tom, abychom ho správně používali a s jeho pomocí se pozvedli na duchovní úroveň, připojili k viditelnému materiálnímu obrazu duchovní obsah. Tímto osvěcujeme tento svět, a on se mění v duchovní.
Objevujeme spojení mezi všemi částmi vesmíru: na úrovni statickém, vegetativním, živočišném a co je nejdůležitější na lidském, stále více je spojujeme v lásce a vzájemné podpoře, až dosáhneme jediného, úplného obrazu reality.
[# 161711]
Lekce z článku "Svět", 21.06.2015

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: